Σε λίγες ώρες η κατάθεση της Ελένης Ράικου στην προανακριτική της Βουλής | piperata.gr Skip to main content

Σε λίγες ώρες η κατάθεση της Ελένης Ράικου στην προανακριτική της Βουλής

Αν δεν υπήρχε η κατάθεση της Ελένης Ράικου, πρώην εισαγγελέως διαφθοράς, το πιθανότερο είναι ότι ποτέ δεν θα γινόταν η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής στην Βουλή για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στον χειρισμό της υπόθεσης Νοβάρτις.

Για «Ρασπούτιν» μίλησαν κι άλλοι αλλά η Ελένη Ράικου είναι η μόνη μάρτυρας που κατέθεσε ότι ο περίφημος «Ρασπούτιν» είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Γράφει ο Σωκράτης Λαδόπουλος

Ο μόνος εκτός της Ελένης Ράικου που κατονόμασε ως «Ρασπούτιν» τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Γιατί είναι σημαντικό που ο Παπαγγελόπουλος κατονομάστηκε ως «Ρασπούτιν»

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει αρκετά την υπόθεση, ως «Ρασπούτιν» χαρακτηρίστηκε ένα πρόσωπο με υψηλή πολιτική επιρροή που έκανε σημαντικές παρεμβάσεις στο έργο δικαστών ώστε να επιταχυνθούν διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος κ.α.

Κι όλα αυτά χωρίς – όπως λέγεται – να υπάρχουν επαρκή στοιχεία, με στόχο να προκληθεί σοβαρή πολιτική ζημιά στη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, κόμματα στα οποία ανήκουν τα στελέχη που κατηγορήθηκαν.

Έτσι, η κατάθεση της Ελένης Ράικου, που αναμένεται να περάσει το κατώφλι της προανακριτικής επιτροπής στις 4 το απόγευμα, αποκτά τεράστια σημασία, αφού αποτελεί τον μόνο μάρτυρα που συνέδεσε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης με αυτό τον περίφημο «Ρασπούτιν» που φέρεται να πίεζε τόσο την ίδια την Ελένη Ράικου όσο και την αντικαταστάτριά της Ελένη Τουλουπάκη κάνοντας σημαντικές παρεμβάσεις στο έργο τους.

«Η ώρα της αλήθειας» για την Ελένη Ράικου

Είναι λοιπόν «η ώρα της αλήθειας» για την μάρτυρα αν και θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να υπάρξει εξέταση κατ αντιπαράσταση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο όπως άλλωστε είχε και ο ίδιος ζητήσει.

Ο δεύτερος μάρτυρας χάρη στου οποίου την κατάθεση οικοδομήθηκε το κατηγορητήριο εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, είναι ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος ωστόσο – αν και είπε πολλά εναντίον του «Ρασπούτιν» δεν τον ταύτισε με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο Ιωάννης Αγγελής όμως, πρώην επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς – και άρα και πρώην επόπτης της Ελένης Ράικου - σε δύο αναφορές του είχε περιγράψει με μελανά γράμματα τα εισαγγελικά πεπραγμένα της συναδέλφου του τόσο για τη υπόθεση Βγενόπουλου όσο και για το «χάος» που επικρατούσε επί ημερών της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Τα εμβάσματα της Νοβάρτις στον σύζυγο της Ε. Ράικου

Στο παρελθόν, αρκετός θόρυβος είχε προκληθεί από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εμβάσματα της Νοβάρτις προς τον γιατρό - σύζυγο της Ελ. Ράικου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον πρόεδρο να υποβάλλει αίτημα στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ώστε να διαβιβαστούν τα συγκεκριμένα εμβάσματα στην προανακριτική, για να κληθεί η εισαγγελέας Εφετών να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες χρειάστηκαν ισχυρές πιέσεις στον πρόεδρο της επιτροπής για να …ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης, φέρεται να ζήτησε να έρθει στην επιτροπή και το «πόθεν έσχες» της Ελένης Ράικου αλλά Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής απέρριψαν το αίτημα αυτό την ίδια μέρα που ενέκριναν ένα άλλο αίτημα…

…Το αίτημα του ΚΙΝΑΛ να έρθουν στην επιτροπή καταθέσεις από την εσωτερική έρευνα του υπουργείου προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση Noor One.

«Όλα στο φως» δηλαδή, αλλά …όχι και όλα…Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV