Σημαντική εφετειακή απόφαση - Καταβάλλεται "13ος και 14ος" μισθός σε δημοτικούς υπαλλλήλους | piperata.gr Skip to main content

Σημαντική εφετειακή απόφαση - Καταβάλλεται "13ος και 14ος" μισθός σε δημοτικούς υπαλλλήλους

Στη σημαντική απόφαση της καταβολής "13ου και 14ου" μισθού σε υπαλλήλους του Δήμου, ύστερα από τα "κομμένα" επιδόματα και δώρα τη περίοδο των μνημονίων, προχώρησε το ΣτΕ.

Πρόκειται για μία σημαντική εφετειακή απόφαση Δικαστηρίου, δικαίωσης καταβολής κομμένων, λόγω μνημονιακής δέσμευσης, δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας σε δημοτικούς υπαλλήλους, που παρουσιάστηκε στο epoli.gr.

Η δεύτερη αυτή κατά σειρά απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής -η πρώτη αφορούσε στη καταβολή μισθών σε 27 εργαζόμενους του ιδιωτικού δικαίου ΝΠΔΔ τού Δήμου- αφορά εργαζομένους αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου τού Δήμου Πολυγύρου. Η σημαντικότητας της απόφασης που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2020, μετά τη γνωστή απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματική την πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων αδείας, στους μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα,  έγκειται στο γεγονός ότι, για πρώτη φορά δίνεται έμμεση αλλά σαφής απάντηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση, “…το Δικαστήριο δεν δεσμεύεται από τυχόν αντίθετες αποφάσεις, καθώς η ισχύς αυτών περιορίζονται μόνο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις και δεν έχουν ισχύ έναντι όλων. Μόνη εξαίρεση θα υπήρχε, εάν είχε κριθεί από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο ο έλεγχος της συνταγματικότητας της πλήρους κατάργησης των επιδομάτων Εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας”. Συνεπώς, το Δικαστήριο έκρινε ότι, είναι αντισυνταγματική η πλήρης κατάργηση αυτών.

Ο Δικηγόρος των δικαιωμένων εργαζομένων κ. Γιώργος Τσιώλης, για τη σημαντική αυτή απόφαση, δήλωσε στο epoli.gr:

«Ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο η ανάγκη να επιληφθεί το Ανώτατο Ακυρωτικό (σ.σ. Άρειος Πάγος) ώστε να επιλύσει το θέμα αυτό και να ενοποιήσει τη νομολογία των κατώτερων πολιτικών δικαστηρίων».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV