Τέλεια συνταγή για παπαρδέλες ραγού | piperata.gr Skip to main content

Τέλεια συνταγή για παπαρδέλες ραγού

Ιταλική διάσημη συνταγή για πεντανόστιμες παπαρδέλες ραγού. Σιγομαγειρεύεται και έχει υπέροχη γεύση.

Υλικά (για 4 άτομα)

1 συσκευασία παπαρδέλες

800 γρ. από μοσχαρίσια μάγουλα κομμένα σε πολύ μικρούς κύβους

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1 – 2 κλαδιά σέλερι ψιλοκομμένα

130 ml. κόκκινο κρασί

3 – 4 κ. σούπας ελαιόλαδο

1,5 φλ. ψιλοκομμένη τομάτα

550 ml. ζωμό κρέατος

1 κ. σούπας πελτέ (αραιωμένο σε λίγο ζεστό νερό)

λίγο φρέσκο θυμάρι

50 γρ. τριμμένη Parmigiano Reggiano

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το ragù

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο κρέας ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε το κρασί, και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την τομάτα, το σέλερι, τον πελτέ και τον ζωμό. Σιγοβράζουμε για 2 – 2,5 ώρες, μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μελώσει. Βράζουμε τα ζυμαρικά παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες σε αλατισμένο νερό. Τα Σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ragù. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι και τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano.



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV