Κυριάκος Βελόπουλος: «Άλλο να θέλουμε «οποιοδήποτε» χαρτί στην προανακριτική και άλλο να έρχονται χαρτιά του Μαρινάκη να ξεπλένουμε τις υποθέσεις του» | piperata.gr Skip to main content

Κυριάκος Βελόπουλος: «Άλλο να θέλουμε «οποιοδήποτε» χαρτί στην προανακριτική και άλλο να έρχονται χαρτιά του Μαρινάκη να ξεπλένουμε τις υποθέσεις του»

Κόλαφος για τα επιχειρηματικά συμφέροντα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν διστάζει να μιλήσει με ονόματα για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και προκαλούν τον Ελληνικό λαό που παρακολουθεί μουδιασμένος να καθυστερούν αδικαιολόγητα σημαντικές δίκες…

Ξεκαθαρίζει απόλυτα την «παρεξήγηση» που πήγε να δημιουργηθεί όταν το Κιν. Αλλ. έφερε αίτημα στην προανακριτική επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο να συνδέσει τον πρώην Αναπληρωτή υπουργό με την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor one. Τότε δημοσιεύματα έφεραν την Ελληνική Λύση να στηρίζει το αίτημα του ΚΙΝΑΛ και χρειάστηκε να βγάλουν ανακοίνωση για να το αντικρούσουν.

Συνέντευξη στον Γιάννη Βουτυρά

«Είναι άλλο να στηρίζεις το οποιοδήποτε «χαρτί» μπορεί να βοηθήσει στην διερεύνηση της υπόθεσης κι άλλο να λέμε του Μαρινάκη τα χαρτιά να τα φέρουμε εδώ για να ξεπλύνουμε άλλες υποθέσεις» λέει ο Κυριάκος Βελόπουλος στα piperata.gr βάζοντας όμως εντός του κάδρου και άλλους επιχειρηματίες.

«Εδώ δεν έχουμε επιχειρηματίες, εδώ έχουμε χειραγωγούς του πολιτικού συστήματος», λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξης συμφωνώντας ότι δεν μπορείς να έχεις «κουμπάρο μεγαλοεπιχιερηματία» ή «να νομοθετείς για off shore» και να μην σχετίζεσαι ως πολιτικός με τα μεγάλα συμφέροντα.

Στο στόχαστρο του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και η Νέα Δημοκρατία για την οποία θεωρεί ότι «αν δεν ήταν κυβέρνηση θα είχε διαλυθεί» γιατί «έχουν διαφορετικές απόψεις». «Η καρέκλα, η αλαζονεία, το νέκταρ, η ηδονή, η εξουσία…» είναι τα χαρακτηριστικά που τους αποδίδει. Και επαναλαμβάνει ξανά και ξανά για όσους θεωρούν πιθανή την μελλοντική συνεργασία του με την Νέα Δημοκρατία ότι δεν θα το πράξει ποτέ!

«Ούτε κατά διάνοια» λέει με έμφαση και χαρακτηρίζει τους βουλευτές της ως «προβατόσχημους λύκους». Όσο για τους εκπροσώπους της λεγόμενης «δεξιάς πτέρυγας» της ΝΔ, υποστηρίζει ότι Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Θανάσης Πλεύρης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, «το παίζουν πατριώτες», ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι αφού αμέσως κάνει τον διαχωρισμό, «η διαφορά μας είναι ότι εγώ το λέω και το πιστεύω»…

Ισοπεδώνει όμως και την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών σε όλα τα κόμματα, τονίζοντας: «Αν αύριο το πρωί φύγουμε όλοι από δω μέσα, οι 295-6 θα πάθουν κατάθλιψη».

Επιπλέον, ο Κυριάκος Βελόπουλος εκφράζει μια ενδιαφέρουσα πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας που του έκανε ένας παππούς από την Νέα Μηχανιώνα, μιλάει με σκληρά λόγια για τους περιφερόμενους από κόμμα σε κόμμα μουσουλμάνους βουλευτές που συνεργάστηκαν με το φιλοτουρκικό DEP και φυσικά ξεχειλίζει από ειρωνεία όταν μιλάει για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους Έλληνες.

Μετανάστης ο ίδιος, λέει πως γνώρισε τον ρατσισμό, δηλώνει πως έχει φίλους διαφόρων εθνικοτήτων και καλός φίλος του «κανονικού μουφτή» στην Θράκη.

Παρ’ όλ’ αυτά, είναι σκληρός στην αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και μιλάει για κλείσιμο των συνόρων σε στεριά και θάλασσα.

Ξεκαθαρίζει όμως ότι δεν έχει πρόβλημα με χρώμα και θρησκεία και θέτει στάνταρ αφομοίωσης των μεταναστών με τον Ελληνικό πληθυσμό.

Και τέλος, οι «επιστολές του Ιησού». Μια υπόθεση που πολλές φορές έχει ακούσει και εξακολουθεί να ακούει ακόμη και μέσα στο κοινοβούλιο από όποιον έχει σκοπό να τον κοροϊδέψει και να τον υποβαθμίσει.

Ο ίδιος ο Βελόπουλος υποστηρίζει πως όλα ξεκίνησαν από τα «Ελληνικά Hoaxes» που – όπως λέει χρηματοδοτούνται από τον Σώρος – τα οποία εκμεταλλεύθηκαν ένα λεκτικό σφάλμα του στις εκπομπές του…

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη που παραχώρησε χθες στα piperata.gr

Πολλές φορές όταν μιλάτε στην Βουλή για το προσφυγικό / μεταναστευτικό, το ακροατήριο σας αντιδρά και κάποιοι τολμούν να σας κατηγορούν για "ρατσισμό" και μισαλλοδοξία. Φαίνεται να τηρείτε μια αρκετά σκληρή στάση απέναντι σε κατατρεγμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους και οικογένειες επειδή ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποια εγκληματικά στοιχεία. Είναι μια αποδεκτή «θυσία» για εσάς οι κατατρεγμένες οικογένειες για να αποφύγουμε τα «εγκληματικά στοιχεία»;

Δεν ξέρω αν πρέπει να θυσιάσω κάποιους για να σωθούν οι υπόλοιποι. Εγώ θέλω να σώσω την Ελλάδα. Δεν θα θυσιάσω την Ελλάδα για κανέναν κατατρεγμένο εντός ή εκτός εισαγωγικών.

Τουλάχιστον εγώ έχω ζήσει στην Γερμανία ως μετανάστης. Δεν ξέρω πόσοι από σας έχετε ζήσει ως μετανάστες στην Γερμανία. Εγώ έχω ζήσει. Ξέρω τι σημαίνει ρατσισμός. Αλλά πάνω από τον οποιοδήποτε ρατσισμό υπάρχει η νομιμότητα. Εγώ είμαι με το νόμο που λέει ότι πρέπει να προστατέψω το έθνος μου, την πατρίδα μου και την θρησκεία μου.

Πιστεύετε ότι η πολιτική της κυβέρνησης για γρήγορη απονομή ασύλου, μπορεί να πετύχει;

Όχι. Γιατί ούτε οι δομές υπάρχουν – δεν αναφέρομαι στα στρατόπεδα αλλά στην γραφειοκρατία και στην δημόσια διοίκηση – αλλά κυρίως, γιατί να δώσω άσυλο σε Αφγανό και Πακιστανό; Δεν το έχω καταλάβει. Πείτε μου εσείς σε ποια Ευρωπαϊκή χώρα δίνεται άσυλο σε Αφγανό και Πακιστανό. Άσυλο δίνεις μόνο σε έναν που έχει πόλεμο κι έχει πρόβλημα. Ο Αφγανός ο Πακιστανός, ο Αλγερινός, ο Μαροκινός, μια χαρά ζουν στις χώρες τους. Γιατί έρχονται εδώ;

Στηρίζετε τις κινητοποιήσεις των πολιτών ενάντια στα κέντρα που σχεδιάζονται στην περιοχή τους;

Τρεις λέξεις: Εύγε! Εύγε! Εύγε! Τους στηρίζω απόλυτα και κάθετα για έναν μόνο λόγο: Όποιος θέλει να είναι «αντι-ρατσιστής» πρέπει πρώτα να μην είναι ρατσιστής έναντι των Ελλήνων. Ας φιλοξενεί ο ίδιος στο σπίτι του έναν – δύο από αυτούς, για να αποφορτιστούν τα νησιά… Πόσοι είναι αυτοί; Χιλιάδες; Έναν να πάρει ο καθένας στο σπίτι του, έχει σωθεί η Ελλάδα, έχουν αποφορτιστεί όλα τα νησιά. Δεν παίρνουν κανέναν αλλά θέλουν εμείς υποχρεωτικά ως Ελλάδα να τους δεχτούμε, δεν γίνονται αυτά. Το καλό παράδειγμα το δίνεις πρώτα εσύ.

Τι προτείνετε εσείς;

Ότι κάνει η Αυστραλία. Εγώ θα διέθετα 100 εκατομμύρια ευρώ «χθες» και θα έκανα διαφήμιση σε τηλεοπτικούς σταθμούς στο Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αλγερία, Μαρόκο και θα τους έλεγα πόσο δύσκολα περνούν εδώ οι λαθρομετανάστες.

Επίσης κλείνοντας σύνορα, είναι πανεύκολο. Μικρά ταχύπλοα σκάφη και τελειώνει η ιστορία.

…Που θα κάνουν τι; Θα απωθούν τα σκάφη με μετανάστες και πρόσφυγες;

Για ακόμη μια φορά θα πω, ότι είναι 8 σημεία απ’ όπου έρχονται οι λαθρομετανάστες. Αυτά τα 8 σημεία δεν φυλάμε… περιέργως. Ξέρουμε από πού έρχονται, γιατί δεν τα φυλάμε;

Κι από την άλλη θεωρώ απαραίτητο να γίνει η ποινή για τον διακινητή ισόβια, τελεία και παύλα.

Κλείνω και τα σύνορα στον Έβρο και τελείωσε η ιστορία.

Και το κυριότερο, ακατοίκητα νησιά. Δεν θα περνάν καλά εδώ. Απλά είναι τα πράγματα. Δεν μπορεί να πεινάει ο Έλληνας να είναι άστεγος κι αυτοί να πηγαίνουν σε διαμερίσματα με ρεύμα τηλέφωνα, τσάμπα και δωρεάν. Αυτό είναι ρατσισμός έναντι των Ελλήνων.

Έχετε φίλους ή συνεργάτες από άλλες χώρες; Αλβανούς, Πακιστανούς, Σύριους;

Τι σημαίνει αυτό αν έχω φίλους και συνεργάτες άλλης εθνικότητας; Ένας άνθρωπος που έχει ζήσει στην Γερμανία και ήταν άλλης εθνικότητας, έχει ακόμη και τώρα τον Χανς φίλο, κι οποιονδήποτε άλλο. Δεν θέλω εγκληματίες στην χώρα μου εγώ. Δεν με ενδιαφέρει το χρώμα η φυλή ή η θρησκεία. Με ενδιαφέρει να είναι τουλάχιστον σε επίπεδο λογικής αφομοιώσιμοι από την κοινωνία. Δεν θα μου αλλάξουν την Ελλάδα για να γίνει ισλαμική και μουσουλμανική γιατί το θέλουν αυτοί. Όχι. Μπορώ να δεχτώ συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων αλλά με βάση τις νόρμες της Ελλάδος. Η Ελλάδα θα παραμείνει Χριστιανική θέλουν δε θέλουν κάποιοι. Θα την ξανακάνουμε Ελληνική και Χριστιανική.

Θεωρείτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αδικήσει τους Έλληνες; Γιατί;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αδικήσει τον εαυτό του κατ αρχάς. Ένα κόμμα που δεν έχει πυξίδα, δεν έχει γραμμή, δεν έχει τίποτα. Όσο για τους Έλληνες… καθόλου δεν τους έχει αδικήσει, πίστεψέ με. Μια χαρά δεν περνάνε οι Έλληνες; Πλούσιοι δεν είναι οι περισσότεροι; Άστεγους δεν έχουμε, μια χαρά είναι… Οι περισσόυτεροι από το ΣΥΡΙΖΑ έχουν και Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις, κονομάνε και χρήματα… Μια χαρά πάνε κι αυτοί μια χαρά πάνε κι οι Έλληνες… Φυσικά ειρωνεύομαι…

Υπάρχει κάτι που θεωρείτε «έγκλημα»;

Το μίσος εναντίον της Ελλάδος. Μισούν την Ελλάδα οι περισσότεροι από αυτούς.

Ποιοι;

Αυτοί που αναφέραμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι… Υπάρχουν δύο πόλοι αυτή την στιγμή, ο ένας είναι ο πόλος των δήθεν «αντι-ρατσιστών» κι άλλος είναι ο πόλος των «ακραιονεοφιλελευθέρων». Και οι δύο αυτοί πόλοι μισούν το έθνος μας. Μισούν την πατρίδα. Μισούν αυτό που λέω εγώ, έθνος – κράτος. Είναι απέναντί μου όλοι αυτοί.

Δεν είναι λίγο βαρύ να λέτε «μισούν τους Έλληνες»;

Ε, βέβαια, όταν τον Έλληνα τον έχεις στο περιθώριο, συμπεριφέρεσαι ρατσιστικά απέναντί του, δίνεις παροχές σε νέο-παγείς πολίτες εν δυνάμει που - θα έρθουν (σ.σ. τους μετανάστες), και αδικείς τους υπολοίπους, τότε τους μισείς.

Όταν «μισείς», κάνεις τα πάντα εναντίον της Ορθοδοξίας, εναντίον της ιστορίας, εναντίον των Εθνικών σου θεμάτων, τι είσαι δηλαδή; Δεν κατάλαβα; Παρέδωσες ένα όνομα «Μακεδονία», ποιος σου δίνει το δικαίωμα;

Δεν κάνεις τίποτε γι’ αυτό… Είναι «μίσος» υπό την έννοια ότι έχουν μια ιδεοληψία, «όλος ο πλανήτης πατρίδα μας», «τέρμα τα έθνη»… Αυτά λέγανε και λένε ακόμη και τώρα. Απλά επειδή τώρα είναι κόμμα πολιτικό ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποια άλλα «κομματίδια», το φτιασιδώνουν λίγο παραπάνω.

Κάποιοι μουσουλμάνοι βουλευτές της Θράκης, έχουν στο παρελθόν συνδεθεί με το πολιτικό κόμμα DEP. Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι έχουν αλλάξει κόμμα με το οποίο συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές, πολλές φορές; Εμπιστεύεστε τους μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης;

Ένα κόμμα που έχει τέτοιο βουλευτή στους κόλπους του, είναι Ελληνικό κόμμα ή προδοτικό; Όταν παίρνεις έναν προδότη – και το γνωρίζεις – ο οποίος είναι μεταλλαγμένος, μια με την Τουρκία, μια από δω και μια από κει και ξαναέρχεται στο κόμμα σου σημαίνει κάτι πολύ απλό. Ότι φιλοξενείς έναν προδότη της Ελλάδος στο κόμμα σου. Πως αποκαλείς το κόμμα αυτό; Ελληνικό; Όχι.

Θεωρείτε ότι όλοι οι μουσουλμάνοι βουλευτές είναι προδότες;

Σαφέστατα και όχι. Γιατί εγώ έχω ρίζα από την Θράκη, από τον Άβαντα είναι πολλοί συγγενείς μου, σαφώς και όχι. Δεν μπορώ όμως να κάνω ούτε διήθηση ούτε διύλιση το ποιος είναι και ποιος δεν είναι. Τους Πομάκους τους χάσαμε γι’ αυτό το λόγο.

Γιατί ποτέ δεν είχαμε σοβαρή πολιτική. Έχω φίλους Πομάκους, όπως και ο κανονικός μουφτής είναι προσωπικός μου φίλος. Άρα λοιπόν, μην ψάχνουμε να βρούμε ψύλλους στ’ άχυρα. Τα άχυρα να βρούμε πρώτα κι οι ψύλλοι θα φύγουν μόνοι τους.

Πως σχολιάζετε ότι για 4μισι χρόνια (2015 - 2019) ο νομός Ροδόπης εκπροσωπήθηκε μόνον από τρεις μουσουλμάνους βουλευτές.

Και που είσαι ακόμη… Σε λίγο καιρό πολλοί νομοί της Ελλάδος θα εκπροσωπούνται από μουσουλμάνους. Κι ας με λέτε ρατσιστή. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρώ πως δεν μπορούμε να έχουμε εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής στην Ελλάδα, αν και είναι το καλύτερο σύστημα. Δεν θα το έκανα ποτέ στην χώρα μου, γιατί δεν θέλω η Ελλάδα να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου που λέγεται μουσουλμανικό κόμμα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον εγώ λέω την αλήθεια, δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου.

Θεωρείτε πως η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με το οποίο θα μπορούσατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Σε ποιο πράγμα; Στο έχει αφήσει ξέφραγο αμπέλι τα σύνορά μου; Το ότι δεν κάνει κάτι σωστό με την Τουρκία; Το ότι από αυτά που έχει πει δεν κάνει σχεδόν τίποτα; Το γεγονός ότι δεν έχει κάνει τίποτα με τα Εξάρχεια; Με ποιον να συνεργαστώ; Γιατί να συνεργαστώ;

Εάν κριθεί εθνικά απαραίτητο, θα συνεργαζόσαστε σε ένα κυβερνητικό σχήμα με την Νέα Δημοκρατία;

Ούτε κατά διάνοια. Ξέχασέ το! Δεν γίνεται! Έχουμε τελείως διαφορετική κατεύθυνση, τελείως διαφορετικές αντιλήψεις, και δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο γι’ αυτά που είπα στον Πρωθυπουργό, αλλά σου είπα: Αυτοί θέλουν Χάγη! Πλάκα κάνουμε τώρα; Χάγη; Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν. Ακόμη και σήμερα, τώρα που μιλάμε, έπρεπε να έχουμε στείλει επιστολή με συντεταγμένες στον ΟΗΕ και δεν την στείλαμε. Με αυτούς να συνεργαστώ; Εγώ δεν είμαι ούτε ο φίλος μου ο Άδωνις, ούτε ο φίλος μου ο Βορίδης, ούτε ο φίλος μου ο Πλεύρης, ούτε ο άλλος ο μυστήριος ο …πως τον λένε, ο Μπογδάνος, που το παίζουν πατριώτες… Το «παίζουν» εντός ή εκτός εισαγωγικών… Έχουν πατριωτική αντίληψη για να είναι η βαλβίδα ασφαλείας της Νέας Δημοκρατίας… Εγώ το λέω και το πιστεύω, αυτή είναι η διαφορά μας. Και δεν φοβάμαι ούτε να τσαλακωθώ ούτε να με αποκαλέσουν όπως θέλουν οι αντίπαλοί μου πολιτικοί … Η συνείδησή μου να είναι καλά. Αν τα έχω καλά με την συνείδησή μου, μια χαρά είμαι.

Πιστεύετε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα αρραγές; Υπάρχουν «πτέρυγες» με δισπαστικές τάσεις; Έχετε κάποια ιδεολογική συγγένεια με κάποια από αυτές τις πτέρυγες; Με ποια;

Τους ενώνει το νέκταρ της ηδονής της εξουσίας. Αυτό τους ενώνει. Νέκταρ και ηδονή για την εξουσία. Αν δεν είχαν την κυβέρνηση σήμερα θα ήταν διαλυμένο μαγαζί. Αφού είναι διαφορετικές οι απόψεις τους. Φαίνεται. Άσχετα αν βάζουν προσωπείο και γίνονται «προβατόσχημοι λύκοι».

Ποιες ομάδες υπάρχουν στην Νέα Δημοκρατία;

Σαμαρικοί λέμε, 5-7 είναι αυτοί, Καραμανλικοί, δεν ξέρω πόσοι είναι γιατί αυτοί είναι και λίγο μεταλλαγμένοι, μια από δω και μια από κει πάνε, Μητσοτακικοί και η μεγαλύτερη ομάδα, «καρεκλοκενταυρικοί». Δώστε τους βουλευτική έδρα και πάνε παντού δεν έχουν πρόβλημα. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία. Μην κοροϊδευόμαστε…

Καμία πιθανότητα συνεργασίας λοιπόν σε κυβερνητικό σχήμα;

Για να συνεργαστείς με κάποιον πρέπει να έχεις ένα στόχο, ποιος είναι ο στόχος; Να πάει καλύτερα ο τόπος μου. Μα πολλούς εξ αυτών, δεν τους αφορά η Ελλάδα, δεν τους ενδιαφέρει, πώς να συνεργαστώ μαζί τους; Φαίνεται, δεν τους νοιάζει. …Η καρέκλα, η αλαζονεία, το νέκταρ, η ηδονή, η εξουσία… Θα το πω πολύ ωμά και γράψτε το. Αν αύριο το πρωί φύγουμε όλοι από δω μέσα, οι 295-6 θα πάθουν κατάθλιψη. Ξαφνικά ως δια μαγείας δεν υπάρχει Βουλή. Γιατί; Δεν θα έχουν γραφεία, αστυνομικούς, δεν θα τους λένε «κύριε Υπουργέ», «κύριε βουλευτά», δεν θα έχουν δημοσιότητα, θα είναι παντελώς άγνωστοι.

Εγώ δόξα Τω Θεώ και να φύγω, τις επιχειρήσεις μου τις έχω, την δημοσιότητα την έχω, με ξέρει ο κόσμος, θα συνεχίζει να με ξέρει από τοις εκπομπές μου, άρα λοιπόν, τέτοιους καημούς δεν έχω. Και βέβαια, πολλοί εκ των δημοσιογράφων – δεν θα αναφέρω ονόματα – θα παίρνουν ένα χιλιαρικάκι (σ.σ. εκεί που θα εργάζονται) ενώ τώρα παίρνουν 7 χιλιάρικα. Κλάααμα… Κατάθλιψη…

Χθες ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το όνομα τη υποψήφιας Προέδρου της Δημοκρατίας. Ακόμη δεν έχετε αποφασίσει για το αν θα στηρίξετε την κ. Σακελλαροπούλου, ωστόσο φαίνεται ότι θα προτιμούσατε μια διαφορετική επιλογή…

Θέλεις έναν πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος δεν έχει αρμοδιότητες αλλά όταν θα μιλήσει ακόμη κι από την …Σπάρτη να ακουστεί στην Washington! Να σου πω τι μου είπε ένας παππούς, 79-80 χρονών… κάπου στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. «Ρε παιδάκι μου» – μου λέει – «ας βάλουν τον Τομ Χανκς καλύτερα». Του λέω γιατί ρε παππού; «Αφού τον ξέρουν όλοι κι ας μην ζει εδώ, να τον πληρώνουμε κι όλας, θα πει κάτι και θα το πάρουν όλοι να το παίξουνε»..

Δηλαδή, ποιος ο στόχος με τον πρόεδρο της δημοκρατίας… Να ακούγεται. Τι λέω εγώ; Νανόπουλος, ο Νεγρεπόντε – νόμπελ οικονομικών – έχουμε και τον Κριεμζή, έχουμε ονόματα… που αν πουν κάτι, θα τα ακούσει ο Γάλλος,ο Γερμανός, ο Αμερικάνος, η κοινωνία…

Φαντάσου τον Τομ Χανκς να βγει αύριο το πρωί και να πει «η Μακεδονία είναι Ελλάδα», ή ότι «εν υπάρχει ΑΟΖ, είναι Ελληνική»… Δεν θα το ακούσει ο Τράμπ; Και να σου πω και κάτι; Εκεί θα χρειαστεί να απαντήσει κι όλας!

Φαντάσου αυτά να τα λένε ο Χανκς ή ο Νανόπουλος… Θα του απαντήσει κι όλας. Αυτό τον πρόεδρο της δημοκρατίας θέλω εγώ.

Σας έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα για την επαγγελματική σας ενασχόληση, με έμφαση στις «επιστολές του Ιησού». Τι απαντάτε ;

Εάν αυτοί που έλεγαν για τις επιστολές του Ιησού ήξεραν τι σημαίνει επιστολή του Ιησού, τι σημαίνει κοντάκιο ή χειρόγραφο… Με ανθρώπους που ασχολούνται μόνο με το δέντρο και όχι το δάσος δεν θα ασχοληθώ. Θα πω όμως το εξής: Εμένα η επιστήμη μου είναι Ιστορία – Αρχαιολογία. Εγώ πήγα στην Μονή Διονυσίου και βρήκα τα χειρόγραφα…

Πιάστηκαν από μια λεκτική αστοχία εκείνοι οι ελεεινοί των «Ελληνικά Hoaxes» και οικοδομούν ολόκληρη θεώρηση ενώ δεν ξέρουν το πιο απλό: «Χειρόγραφο», είναι επιστημονική ορολογία, δεν είναι ότι το έγραψε ο Ιησούς. Το είπα εγώ μια δυο φορές στην εκπομπή μου γιατί …όταν έχεις κάνει 30.000 εκπομπές, κάνεις και λάθη.

Όταν λες εγώ είμαι «Ελληνικά Hoaxes» αλλά τα παίρνω από τον Σώρος, τι μπορεί να είσαι; Δεν είσαι Έλληνας εν πάση περιπτώση. Είναι ψεύτικο όλο αυτό, δεν είναι Ελληνικά Hoaxes αυτά, είναι κάτι άλλο.

Πιάστηκαν από αυτό και είπαν ότι εγώ είπα ότι τα έδωσε ο Ιησούς, υπονοώντας ότι το χειρόγραφο…

Η επιστολή υπάρχει! Αυτό λέει η Μονή Διονυσίου. Την βρήκα, την κατέθεσα… δεν είναι δική μου όμως!

Δεν την βρήκα εγώ στην Μονή Διονυσίου μόνος μου, ο ειδικός που έγραψε το βιβλίο – γιατί δεν ήταν δικό μου, εγώ το παρουσίασα! Ο καθένας από εμάς όταν παρουσιάζει ένα βιβλίο, είναι υπεύθυνος για το τι γράφει το βιβλίο; Θα τρελαθούμε τελείως! Ας κυνηγήσουν αυτόν.

Άλλο η επιστήμη κι άλλο τι πιστεύει ο καθένας. Η επιστήμη της παλαιογραφίας ή αν θέλεις των χειρογράφων, υπάρχει τι να κάνουμε; Υπάρχουν τα χειρόγραφα, ας πάνε στην Μονή Διονυσίου – το είπε κι ο Ηγούμενος Πέτρος, βγήκε προς τιμήν του και είπε «τα έχουμε εδώ»…

Βέβαια λέει επιστημονικά δεν τα έλεγξε ποτέ η Εκκλησία. Που να τα ελέγξει; Να σου πω γιατί δεν τα ελέγχει; Φαντάσου να φανούν ότι είναι πραγματικά τα χειρόγραφα…

Ας ψάξουμε και τον ρόλο των «Ελληνικά Hoaxes» γιατί από κει ξεκίνησε η ιστορία.

Εσείς ως ιδιώτης επιχειρηματίας, πως βλέπετε την στάση της κυβέρνησης απέναντι στην επιχειρηματικότητα; Βλέπετε να διαμορφώνονται «ειδικής» σημασίας δίαυλοι επικοινωνίας με τα πολύ μεγάλα συμφέροντα;

Όταν εγώ έχω κουμπάρο τον Ιβάν Σαββίδη ή τον Μαρινάκη, δεν έχω σχέση με επιχειρηματικά συμφέροντα; Όταν εγώ νομοθετώ για τις off shore εταιρίες, δεν έχω σχέση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα; Σαφώς κι έχουν και καλά κάνουν, δικαίωμά τους είναι. Επιλογή τους είναι. Εγώ θα είμαι απέναντί τους όμως. Είτε στο Σαββίδη, είτε στο Μελισανίδη είτε στο Μαρινάκη… Με λογική όμως, αν οι άνθρωποι είναι επιχειρηματίες και κάνουν καλά την δουλεία τους δεν με ενδιαφέρουν.. Αλλά εδώ δεν έχουμε επιχειρηματίες, εδώ έχουμε χειραγωγούς του πολιτικού συστήματος. Ε με αυτούς τους κυρίους εγώ θα είμαι απέναντι πάντα.

Το λέω γιατί έχει παρεξηγηθεί λίγο η τοποθέτησή μου πολλές φορές για τον Μαρινάκη. Ξεχνώντας ότι εγώ από το κανάλι του Σαββίδη έχω να περάσω κάτι μήνες, χρόνια. Ούτε απ’ έξω δεν περνάω. Έχω απαγορευτικό, γιατί λένε είμαι άνθρωπος του Σαββίδη. Ο Βελόπουλος δεν έχει πάρει ευρώ από κανέναν, δεν έχει εμμονή με κανέναν, αλλά το κυριότερο, η μόνη εμμονή μου είναι η πατρίδα μου.

Αν τους αρέσει! Εγώ είμαι εναντίον των λαθρεμπόρων πετρελαίου, των λαθρεμπόρων τσιγάρων και των εμπόρων ναρκωτικών. Και των διαπλεκόμενων ολιγαρχών. Τους αρέσει δεν τους αρέσει αυτό θα λέω. Τελεία και παύλα.

Έχετε δει μέσα από το νομοθετικό έργο της Νέας Δημοκρατίας αυτούς τους 6 μήνες να ευνοείται επιχειρηματίας;

Σωπάστε ρε παιδιά… Κάτι δίκες που δεν γίνονται ποτέ, κάτι μάρτυρες που εξαφανίζονται… εγώ τα έχω πει! Δεν κρύβομαι. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Σαββίδη, δεν κατάλαβα, για οποιονδήποτε.

Δεν θα τα πω στην Βουλή; Όχι. Θα τα πω για όλους!

Απέναντι σε όλους θα είμαι για να είμαι χρήσιμος στην Ελλάδα.

Πρόσφατα χρειάστηκε να διαψεύσετε την στήριξή σας σε αίτημα του Κιν. Αλλ. να συνδέσει την προανακριτική επιτροπή για τους χειρισμούς Παπαγγελόπουλου με την εσωτερική έρευνα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το Noor 1. Γιατί;

Βγήκαν κάποιοι τους οποίους βοήθησα κι όλας, με κίνδυνο της ζωής μου τους βοήθησα σε δικές τους προσωπικές περιπτώσεις, κι έγραψαν ότι εμείς συμφωνήσαμε να γίνει αυτό. Μα δεν υπήρχε ποτέ κάτι τέτοιο. Επειδή το πήραν από κει πολλά σάιτ που με αγαπάνε πολύ, και το έκαναν σημαία ότι εγώ στηρίζω τον κύριο Μαρινάκη, ή στηρίζω το ΚΙΝΑΛ… Το έκαναν σημαία! Ακόμη κι αυτοί που βοηθήθηκαν. Και θα το πω και γράψτο αυτό, ούτε καν τηλέφωνο με πήραν να μου πουν τι έγινε πρόεδρε γιατί το κάνατε αυτό. Κατ ευθείαν το γράψανε ως είδηση χωρίς να δουν αν ισχύει.

Πως βγήκε αυτό;

Όταν ο δικός μας εκπρόσωπος μέσα στην αίθουσα λέει «οτιδήποτε αφορά την νομιμότητα κι οτιδήποτε αφορά χαρτιά και κείμενα που μπορούν να βοηθήσουν στην διαδικασία να έρθουν εδώ, δεν σημαίνει ρε παιδιά ότι επειδή το κείμενο αυτό αφορά το Μαρινάκη, στηρίζω Μαρινάκη. Σου λέω οποιοδήποτε χαρτί.

Ε λοιπόν, άλλο οποιοδήποτε (σ.σ. εννοεί χαρτί) κι άλλο να λέμε του Μαρινάκη τα χαρτιά ή εμπλοκή του Μαρινάκη ή του Σαββίδη να την φέρουμε εδώ για να ξεπλύνουμε άλλες υποθέσεις. Αυτά από μας μακριά. Και το ξεκαθαρίσαμε με το που ήρθα εδώ (σ.σ. στην Βουλή)

…Κι αρχίσανε πόσα πήρε ο Βελόπουλος, το Μαρινάκη… γιατί βούλωσε το … Ο Θεός ο ίδιος να είναι, αν αδικεί την Ελλάδα θα είμαι «απέναντι» στο Θεό.

Θεωρείτε ότι για την υπόθεση Noor 1, υπάρχει και πολιτική σκοπιμότητα;

Έχουμε δικαστική εμπλοκή εδώ. Είναι θέμα δικαστηρίων. Εννοείς αν οι καθυστερήσεις της δίκης μπορεί να οφείλονται σε πολιτικές παρεμβάσεις; Ας την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ 5 χρόνια. Γιατί δεν πίεσε να γίνει η διαδικασία;

Η διαπλοκή, δεν έχει μόνο πολιτικούς μέσα. Έχει και δικαστές, έχει και κόμματα, έχει και ολιγάρχες, έχει και μέσα (σ.σ. ενημέρωσης). Αυτή είναι η διαπλοκή. Τα έχουν μπερδέψει κάποιοι στο μυαλό τους επειδή έχουν αδικηθεί, μπορεί κάποιοι δημοσιογράφοι να έχουν δαρθεί κι όλας – σαφώς το καταλαβαίνω – αλλά πρέπει να καταλάβουν το εξής: Ότι δεν είναι μόνο θέμα δικαιοσύνης. Δεν είναι θέμα μόνο πολιτικών. Δεν είναι θέμα ολιγαρχών, είναι θέμα μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Αν το δούμε έτσι όμως αξίζει να πολεμήσεις τη διαπλοκή;

Δεν με νοιάζει. Εγώ δεν μπήκα να βγάζω χρήμα για να πολεμάω την διαπλοκή. Αλλά εγώ μπήκα στην Βουλή για να αλλάξω την Ελλάδα. Αν το κατορθώσω, την άλλαξα. Αν δεν μπορέσω… Επιχειρησούλες μου, σπιτάκι μου, μια χαρά είμαι… Δεν κάνεις κάτι γιατί θέλεις να αλλάξεις κάτι συγκεκριμένο. Κάνεις κάτι γιατί θέλεις να αλλάξεις την πατρίδα σου. Αυτή είναι η άποψή μας.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV