ΕπιχειρήσειςΠιπεράτα Παρασκήνια ...δια χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Ο Μαρινάκης μπαίνει και στον κλάδο της ενέργειας: Φτιάχνει φωτοβολταϊκά στην Λάρισα!

Στον κλάδο των ενεργειακών μπαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, προωθώντας ένα μεγάλο project φωτοβολταϊκών στην Λάρισα.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας φέρεται να έχει εξαγοράσει ή ενοικιάσει έκταση περίπου 3.000 στρεμμάτων στην περιοχή που γειτνιάζει με το εθνικό οδικό δίκτυο, η οποία είναι προνομιούχα από πλευράς προσβασιμότητας στα δίκτυα της ΔΕΗ, σκοπεύοντας να αναπτύξει πάρκα φωτοβολταϊκών.

Ως γνωστόν, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, κάθε εταιρεία δικαιούται να έχει στην κατοχή της έως και δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, ισχύος μέχρι 1 MW έκαστο, σε απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων το ένα από το άλλο.

Οι εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη ακολουθούν το μοντέλο κατασκευής φωτοβολταϊκών σε χωράφια, τα οποία φροντίζουν προηγουμένως να αγοράσουν, ή ενοικιάσουν αν και υπάρχουν και μερικοί σταθμοί τους οποίους φαίνεται ότι εξαγόρασαν από τρίτους.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες μας λένε ότι, έχει κάνει και εξαγορές στου δήμους Ελασσόνας και Φαρσάλων, πέραν του δήμου Κιλελέρ, όπου το τίμημα είναι περίπου 1.000 ευρώ το στρέμμα για εξαγορά, ή 120 ευρώ το χρόνο για ενοικίαση.

Με βάση τις πληροφορίες αυτές, ο κ. Μαρινάκης, διαθέτοντας και τη ρευστότητα να πληρώσει για την αναβάθμιση των δικτύων της ΔΕΗ, προσανατολίζεται στο να φτιάξει μεγάλα πάρκα δεκάδων μεγαβάτ, στην περιοχή του Νομού Λάρισας.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 − 12 =