Κίνδυνος θερμού επεισοδίου με Τουρκία στο Αιγαίο - Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις (pic) | piperata.gr Skip to main content

Κίνδυνος θερμού επεισοδίου με Τουρκία στο Αιγαίο - Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις (pic)

Στις δύσκολες ισορροπίες που καλείται να κρατήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μεσόγειο, αναφέρεται το Bloomberg, προσθέτοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Η Ε.Ε είναι τρομοκρατημένη μπροστά σε ένα ενδεχόμενο νέο μεταναστευτικό κύμα από τις Βρυξέλλες και αυτός ο φόβος βρίσκεται πίσω από την πολιτική της Ένωσης αναφορικά με τη Λιβύη και την Τουρκία. Ωστόσο το μπλοκ ενδεχομένως θα πρέπει να επεκτείνει τη λίστα με τις ανησυχίες του», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι θα αρχίσει εξορυκτικές εργασίες, πιθανότατα σε ύδατα που η Ελλάδα θεωρεί ως δικά της σύμφωνα με τις συμβάσεις του ΟΗΕ», προσθέτει ο ανταποκριτής του πρακτορείου στις Βρυξέλλες.

«Για την Αθήνα», όπως αναφέρει το Bloomberg, «μια τέτοια κίνηση θα ξεπερνούσε τα όρια και ακόμη δήλωση Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ένα διπλωματικό διάβημα δεν θα μπορούσε να την σταματήσει. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα είχε πολλά περιθώρια, δηλαδή ή να εμποδίσει τα τουρκικά γεωτρύπανα ή να διακινδυνεύσει την πολιτική αυτοκτονία του».

«Όσοι ανακαλούν στη μνήμη τους τον Ιανουάριο του 1996 [σ.σ. κρίση των Ιμίων], γνωρίζουν ότι άσχημα πράγματα δεν συμβαίνουν πάντα κατόπιν σχεδίου. Χρειάζεται ένας λάθος υπολογισμός ή ένα στραβοπάτημα, ώστε να οδηγηθεί η κατάσταση στην καταστροφή», αναφέρει το δημοσίευμα.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV