Γεωργούλης: Το άγνωστο οικονομικό θρίλερ του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ | piperata.gr Skip to main content

Γεωργούλης: Το άγνωστο οικονομικό θρίλερ του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Στο στόχαστρο έχει μπει ο Αλέξης Γεωργούλης, μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε συμμετοχή του στην κριτική επιτροπή του YFSF, που, κατά πολλούς δεν συνάδει με το αξίωμα του ευρωβουλευτή.

Ο νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί για ακόμα μία ακόμα, αφού πρωταγωνιστεί, σύμφωνα με αποκαλύψεις, σε ένα πραγματικό οικονομικό θρίλερ.

Σε ένα πραγματικό οικονομικό θρίλερ πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια ο νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», μπήκε στο στόχαστρο ενός πρώην συνεργάτη του και ενός τραπεζικού υπαλλήλου, οι οποίοι, με διάφορα τεχνάσματα, κατάφεραν να «στριμώξουν» οικονομικά τον ίδιο και ένα φιλικό του πρόσωπο. Όταν διαπίστωσε την πλεκτάνη, ο Αλέξης Γεωργούλης στράφηκε δικαστικά κατά των δυο φερόμενων απατεώνων, ζητώντας, πλέον αποζημίωση ύψους 120.000 ευρώ.

Πότε ξεκίνησε η περιπέτεια του Γεωργούλη

Το θρίλερ, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ξεκίνησε το 2011, όταν ο Αλέξης Γεωργούλης μετέβη στις ΗΠΑ για να κυνηγήσει το όνειρό του. Τις ημέρες προ της αναχώρησής του, ο ηθοποιός επισκέφθηκε ένα τραπεζικό κατάστημα για να ζητήσει τη διακοπή της πιστωτικής του κάρτας -η οποία ούτως ή άλλως έληγε σε ένα μήνα, από εκείνη την ημέρα.

Ο τραπεζικός υπάλληλος, ωστόσο, πάντα κατά το «Έθνος», ενημέρωσε τον Αλέξη Γεωργούλη ότι δεν χρειάζεται να προβεί σε διακοπή, καθώς θα ακυρωνόταν… αυτόματα, ένα μήνα αργότερα. Ο νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφυγε τότε για τις ΗΠΑ και επιστρέφοντας, λίγους μήνες πιο μετά, στην Ελλάδα, διαπίστωσε ότι η «ανενεργή», δήθεν, κάρτα του είχε χρέος ύψους 6.400 ευρώ.

Μετά από έρευνα, ο Αλέξης Γεωργούλης διαπίστωσε ότι ένα τρίτο πρόσωπο υπέγραψε για την ανανέωση της κάρτας και πως ο ίδιος άνδρας παρέλαβε τη νέα πιστωτική κάρτα από την τράπεζα. Το εν λόγω πρόσωπο ήταν ένας παλιός συνεργάτης του, ενώ στην υπόθεση ενεπλάκη και ένας τραπεζικός υπάλληλος που ενέκρινε την παράνομη ανανέωση και εξέδωσε τη νέα κάρτα.

«Φόρτωσαν» χρέος χιλιάδων ευρώ, από ακάλυπτες επιταγές

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ο Αλέξης Γεωργούλης υπέβαλε μήνυση σε βάρος του τότε συνεργάτη του, με το ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας να τον καταδικάζει για απάτη κατ’ εξακολούθηση, επιβάλλοντάς του ποινή 4 ετών μετατρέψιμη σε χρηματική.

Οι περιπέτειες του Αλέξη Γεωργούλη έμελλαν να έχουν συνέχεια: Ο ίδιος συνεργάτης του φέρεται ότι ενεπλάκη και στη λύση εταιρείας φιλικού προσώπου του ηθοποιού. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο πρώην συνεργάτης του κατάφερε να εκδώσει μπλοκ επιταγών στην επωνυμία της επιχείρησης. Με ατόν τον τρόπο, ο πρώην συνεργάτης του Αλέξη Γεωργούλη χρέωσε κατά 34.000 ευρώ τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης!

Η πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη υποστήριξε ότι ο παλιός συνεργάτης του βοηθήθηκε ξανά από τον ίδιο τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος χρησιμοποίησε τη σφραγίδα της εταιρείας για να εκδώσει το μπλοκ επιταγών. Εν τέλει, ο Αλέξης Γεωργούλης, για να βοηθήσει το φιλικό του πρόσωπο, ανέλαβε και εξόφλησε το χρέος των 34.000 ευρώ.

Η αγωγή του Αλέξη Γεωργούλη

Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», ο Αλέξης Γεωργούλης παρέδωσε το εξοφλημένο μπλοκ επιταγών στον εν λόγω τραπεζικό υπάλληλο -δίχως να γνωρίζει, τότε, τα… τερτίπια του, ο οποίος κατέστρεψε τα σχετικά έγγραφα.

Με την αγωγή τους, ο Αλέξης Γεωργούλης και το πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος ζητούν το ποσό των 34.000 ευρώ από τις επιταγές που πλήρωσαν, το ποσό των 6.400 ευρώ που έχει χρεωθεί στην πιστωτική κάρτα και η τράπεζα δεν έχει διαγράψει, με αποτέλεσμα ο ευρωβουλευτής να δέχεται συνεχείς οχλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί επιπλέον 80.000 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς, εκτός από τη μεγάλη περιπέτεια στην οποία μπήκαν, ο ηθοποιός αναγκάστηκε να χάσει δουλειές και συμβόλαια στην Αμερική, αφού έπρεπε να πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα για να βρει λύση στο ζήτημα. Η περίπλοκη υπόθεση, όπως αναφέρει το «Έθνος», συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, χωρίς την παρουσία του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος από τον Μάιο του 2019 βρίσκεται στην Ευρωβουλή.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV