Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας εμπλέκεται σε "μαϊμού" δικαστικές αποφάσεις για δανειολήπτες στην Κύπρο που... ήρθαν και Ελλάδα! | piperata.gr Skip to main content

Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας εμπλέκεται σε "μαϊμού" δικαστικές αποφάσεις για δανειολήπτες στην Κύπρο που... ήρθαν και Ελλάδα!

Ένα τεράστιο σκάνδαλο που φθάνει μέχρι την Ελλάδα έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές της Κύπρου, οι οποίες φαίνεται ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο φαινόμενο διαφθοράς με άγνωστες μέχρι στιγμής διαστάσεις.

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Οι καταγγελίες «φωτιά» εμπλέκουν μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Κύπρου και συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του PIPERATA.GR και του RPN.com.cy, μεγαλοδικηγόρο που χρημάτισε βοηθός γενικός εισαγγελέας όταν υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Ιωνάς Νικολάου, ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος και τον είχε διορίσει.

Στις πλαστογραφημένες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ταξίδεψαν και στην Ελλάδα, καταγράφουν με πληθώρα στοιχείων, μία απίστευτη απάτη με θύματα ανυποψίαστους δανειολήπτες που, μετά το «κούρεμα» των καταθέσεων τους, το 2013, προσέφυγαν μαζικά στα δικαστήρια, για να σώσουν τις περιουσίες τους.

«Κέρδισαν» τα δικαστήρια αλλά …έχασαν τα σπίτια τους!

Σε αυτό τον «κυκεώνα» των δικαστικών διεκδικήσεων, όπου αναγκάστηκαν να μπουν οι δανειολήπτες για να πετύχουν τον πολυπόθητο για αυτούς συμψηφισμό των οφειλών τους στις τράπεζες, φαίνεται ότι στήθηκε η πρωτοφανής αυτή απάτη με τις πλαστογραφημένες αποφάσεις των δικαστηρίων που «πουλούσαν» ελπίδα και έταζαν …δικαίωση στους απελπισμένους οφειλέτες.

Έτσι, πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο οι δανειολήπτες, οι οποίοι είχαν πιστέψει ότι δικαιώθηκαν δικαστικά, με βάση τις αποφάσεις που είχαν στα χέρια τους, αλλά "ξαφνικά" έβλεπαν το σπίτι τους να βγαίνει στον πλειστηριασμό.

«Ουδέποτε εκδόθηκε τέτοια απόφαση»

Πέντε χρόνια πέρασαν για να ανακαλύψει ένας 62χρονος επιχειρηματίας -από την Αθήνα- ότι η δικαστική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λεμεσού που του επέτρεπε τον συμψηφισμό, ουδέποτε εκδόθηκε! Μετά από τιτάνια προσπάθεια να βρει τι ακριβώς είχε συμβεί, ενημερώθηκε αρμοδίως ότι «δεν είχε συνταχθεί και ούτε υπήρχε τέτοια απόφαση στο φάκελο της αγωγής», την οποία είχε καταθέσει. Το αποτέλεσμα ήταν βέβαια να βγει το σπίτι του 62χρονου επιχειρηματία στο «σφυρί».

Στο «μικροσκόπιο» οι καταγγελίες

Ο ογκωδέστατος φάκελος με τα στοιχεία που αφορούν στην έκδοση των «μαϊμού» δικαστικών αποφάσεων βρίσκεται ήδη στο «μικροσκόπιο» του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου, Κώστα Κληρίδη, αλλά και του Αρχηγού της Αστυνομίας, Κύπρου Μιχαηλίδη. Ανάμεσα στα στοιχεία που περιλαμβάνονται είναι mails, καθώς και άλλα έγγραφα, που περιγράφουν με σαφήνεια τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να χαθούν δικαστικά οι αξιώσεις των δανειοληπτών.

Στο «στόχαστρο» γνωστός Κύπριος δικηγόρος

Πρωταγωνιστής στην υπόθεση, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τις οποίες γνωρίζουν τα PIPERATA.GR και το RPN.com.cy, φέρεται να είναι πασίγνωστος δικηγόρος της Μςγαλονήσου, με «πλούσιο» βιογραφικό και «ζηλευτή» διαδρομή που αναρριχήθηκε σε υψηλές κρατικές θέσεις, μεταξύ αυτών και βοηθός γενικός εισαγγελέας.

Τα στοιχεία πάντως που συνοδεύουν τις καταγγελίες αυτές δείχνουν ακράδαντα και αποτυπώνουν ένα νοσηρό περιβάλλον στην απονομή της Δικαιοσύνης στην Κύπρο, με «ύποπτο» παρασκήνιο που υποκρύπτει ενδεχομένως σοβαρές αξιόποινες πράξεις, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα.

Μένει πλέον να δείξει η έρευνα αν στο σκάνδαλο εμπλέκονται και άλλοι, Έλληνες ή και Κύπριοι, πολιτικοί, δικηγόροι, δικαστικοί ή και τραπεζικοί ή και άλλοι αξιωματούχοι...Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV