Καυστικό σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη του PIPERATA: "Άνθρακες αποδείχθηκε ο θησαυρός Ράικου" | piperata.gr Skip to main content

Καυστικό σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη του PIPERATA: "Άνθρακες αποδείχθηκε ο θησαυρός Ράικου"

Θόρυβο προκάλεσε το δημοσίευμα του PIPERATA (δείτε το εδώ) για τους διαλόγους της κυρίας Ελένης Ράικου με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και για το πως κατέπεσε ενώπιον των μελών της Προανακριτκής Επιτροπής της Βουλής το αφήγημα της πρώην Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς για το ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis.

Κοινοβουλευτικές πηγές προερχόμενες από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχολίαζαν ως εξής την κατάθεση της κυρίας Ράικου:

«Προσερχόμενη με μεγάλο ντόρο στην προανακριτική επιτροπή η κυρία Ράικου προσπάθησε να φέρει εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε, να πείσει δηλαδή τα μέλη της επιτροπής ότι το σκάνδαλο Novartis μετατράπηκε σε σκευωρία μέσω κατασκευασμένων μαρτυριών.

Το επιχείρησε με μία μυθιστορηματικού τύπου κατάθεση χωρίς αποδείξεις και ντοκουμέντα.

Τελικά η ίδια παραδέχτηκε, μετά από επίμονες ερωτήσεις βουλευτών, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν από το 2016 στις ΗΠΑ και κρίθηκαν αξιόπιστοι εκεί ώστε να τεθούν σε καθεστώς προστασίας και στη συνέχεια το 2017 κάποιοι από αυτούς κατέθεσαν και στις ελληνικές αρχές.

Το κυριότερο είναι, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, πως δεν γνωρίζει τι έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ οι προστατευόμενοι μάρτυρες και άρα αποδέχτηκε ότι θα ήταν αδύνατο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της περί σκευωρίας και κατασκευασμένων μαρτυριών στην Ελλάδα.

Εν ολίγοις παραδέχτηκε ότι όλες οι κατηγορίες της εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου ήταν αβάσιμες και αστήρικτες. Τελικά ο “θησαυρός Ράικου” αποδείχτηκε για τη πλειοψηφία της επιτροπής άνθρακες και τη φωτιά την έβαλε η ίδια».

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV