Κοινό μέτωπο ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού για VAR στο Κύπελλο | piperata.gr Skip to main content

Κοινό μέτωπο ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού για VAR στο Κύπελλο

Λίγο μετά την κλήρωση του Κυπέλλου ΠΟΑΚ και Παναθηναϊκός ήρθαν σε συνεννόηση για να ζητήσουν τη χρήση της τεχνολογίας στην προημιτελική φάση

O ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός κληρώθηκαν για να αναμετρηθούν στους «8» του Κυπέλλου αλλά απέδειξαν ότι θα είναι αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά μέσα στο γήπεδο.

Σε αντίθεση με την αντιπαλότητα και την τοξικότητα που επικρατεί συνήθως στα μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι δύο ΠΑΕ δείχνουν διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας στο πλαίσιο και της συνάντησης των Big 4 στη «Μεγάλη Βρετανία».

Εκεί άλλωστε ο Ιβάν Σαββίδης και ο Γιάννης Αλαφούζος, οι επικεφαλής των δύο ΠΑΕ, έδειξαν θετικοί στον διάλογο και τη συνεργασία για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του SDNA, λίγο μετά την κλήρωση του Κυπέλλου, οι παράγοντες των δύο ομάδων ήρθαν σε συνεννόηση για να καταθέσουν κοινό αίτημα ώστε να υπάρξει χρήση VAR και στα δύο παιχνίδια.

Αλλωστε, όπως φάνηκε και στους «16» του θεσμού, η έλλειψη του VAR προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και λίγο έλειψε να αλλοιώσει προκρίσεις καθώς έγιναν σοβαρά λάθη από τους διαιτητές που δεν είχαν τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Αν μη τι άλλο, σε μια εποχή, που από διάφορες πλευρές επιζητείται η επιστροφή στην «κανονικότητα του παρελθόντος», οι δυο ΠΑΕ δείχνουν διάθεση συνεργασίας προκειμένου το ποδόσφαιρο να παίζεται όσο το δυνατόν γίνεται με πιο καθαρούς όρους και με ανοιχτά χαρτιά.

Απομένει να φανεί αν η ΕΠΟ θα κάνει δεκτό το αίτημα των δύο ΠΑΕ ή αν θα πάρει απόφαση να εφαρμοστεί το VAR σε όλα τα παιχνίδια του Κυπέλλου από τούδε και στο εξής.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV