Μητσοτάκης στο Politico: Περισσότερες γυναίκες στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα | piperata.gr Skip to main content

Μητσοτάκης στο Politico: Περισσότερες γυναίκες στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα

Περισσότερη γυναικεία συμμετοχή στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα υποσχέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο Politico.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για ΠτΔ, είπε ότι «στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που να συμβολίζει την ενότητα της χώρας και να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή».

«Ικανοποιημένος» για το πώς κύλησε η χθεσινή μέρα δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης στο Politico ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στο Νταβός.

Ο λόγος δεν ήταν, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η ήρεμη πτήση με το αεροπλάνο της γραμμής από την Αθήνα στη Ζυρίχη, ούτε η ταχεία μετακίνηση της ελληνικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης στο Νταβός, αλλά ασφαλώς η εκλογή της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στη θέση της ΠτΔ. «Μόλις εκλέξαμε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία της ελληνικής Δημοκρατίας» ανέφερε.

«Ο στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας και, δεύτερον, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή» πρόσθεσε. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει «σημαντικές αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα του περιβάλλοντος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης και απαντώντας στην επισήμανση του Politico ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται ανέφερε ότι «αυτό είναι κάτι που σκοπεύω να αλλάξω στον πρώτο ανασχηματισμό», τονίζοντας ωστόσο ότι αυτός δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha και το Αντώνη Σρόιτερ ξεκαθάρισε πως ο ανασχηματισμός δεν βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV