Παγκόσμια οργή για την πώληση κρέατος ιγκουάνα - Ανίδεοι το πλασάρουν ως «κοτόπουλο των δέντρων» | piperata.gr Skip to main content

Παγκόσμια οργή για την πώληση κρέατος ιγκουάνα - Ανίδεοι το πλασάρουν ως «κοτόπουλο των δέντρων»

Παγκόσμια οργή έχει προκληθεί στα social media μετά από τις αγγελίες στο facebook για πώληση κρέατος ιγκουάνα καθώς οι πωλητές το πλασάρουν ως «κοτόπουλο των δέντρων».

Όσον αναφορά στο πώς φτάνει στα χέρια τους, όταν επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη Φλόριντα, τα ερπετά πέφτουν από τα δέντρα και είναι πιο εύκολος στόχος για τους «κυνηγούς» να τα πιάσουν, να τους βγάλουν το δέρμα και να τα πουλήσουν ως κάτι εναλλακτικό του κοτόπουλου, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του USA Today.

Ωστόσο, τα ζώα δεν πέφτουν νεκρά, κάτι που διευκρινίζει και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Φλόριντα:

«Εάν δείτε ιγκουάνα να πέφτουν από τα δέντρα μην εκπλαγείτε. Μπορεί να πέφτουν, αλλά δεν είναι νεκρά».

Στην περιοχή του Μαϊάμι, την τελευταία εβδομάδα εμφανίστηκαν τουλάχιστον δύο αγγελίες πώλησης κρέατος ιγκουάνα (γνωστό και ως «garrobo»).

ΠΡΟΣΟΧΗ εικόνα με σκληρό περιεχόμενο:

Ιγκουάνα

Σημειώνεται ότι τα ερπετά είναι ψυχρόαιμα, οπότε δεν υπάρχει κανένας εσωτερικός έλεγχος της θερμοκρασίας του σώματός τους. Όταν η θερμοκρασία πλησιάζει το μηδέν γίνονται νωχελικά και μετά από κάποιο διάστημα δεν μπορούν να κινηθούν, με αποτέλεσμα να πέφτουν από τα δέντρα.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV