Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διάταξη - έκτρωμα για τα κολέγια έξω από τη Βουλή | piperata.gr Skip to main content

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διάταξη - έκτρωμα για τα κολέγια έξω από τη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη (23 Ιανουαρίου) μπροστά από τη Βουλή, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, σωματεία, σύλλογοι και ομοσπονδίες εκπαιδευτικών καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι, διαδηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ενάντια στην εξίσωση των τίτλων των κολεγίων με εκείνους των πανεπιστημίων.

Με κεντρικό σύνθημα «ΝΔ και Κεραμέως ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», οι διαδηλωτές ζητούν την απόσυρση «κάθε τιμωρητικής διάταξης στους διορισμούς εκπαιδευτικών», καθώς επίσης και «τον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του κλάδου για τη δομή της εκπαίδευσης» αλλά και «την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών».

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές αντιδρούν στη σύσταση νέας ανεξάρτητης Αρχής για την αξιολόγηση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι, το επίμαχο άρθρο 50 «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο που προκάλεσε άγρια κόντρα στη Βουλή, στήριξαν 153 βουλευτές, ενώ το καταψήφισαν 136 βουλευτές. Επί της αρχής του, το νομοσχέδιο ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV