Το ειρωνικό πανό των αντιεξουσιαστών για την Ελληνική Αστυνομία | piperata.gr Skip to main content

Το ειρωνικό πανό των αντιεξουσιαστών για την Ελληνική Αστυνομία

Με ανακοίνωσή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα άτομα που ανέβασαν γιγαντοπανό με ειρωνικό περιεχόμενο για την Ελληνική Αστυνομία σε κτίριο, στο κέντρο της Αθήνας, εξηγούν τα «γιατί» της κίνησής τους.

Στην ανάρτησή τους γράφουν τα εξής:

«Στις 18 Γενάρη, στις δώδεκα το μεσημέρι, συντρόφισσες και σύντροφοι αναρτήσαμε γιγαντοπανό ενάντια στην αστυνομική βία, στον τρίτο όροφο κτιρίου στη συμβολή Πατησίων και Ιουλιανού. Το πανό έγραφε " Η Ε.Λ.Α.Σ σας εύχεται καλή χρονιά και δεσμεύεται να μοιράσει απλόχερα ξυλοδαρμούς, βασανισμούς, σεξιστικές επιθέσεις, δολοφονίες".

Προηγούμενη ανάρτηση στο indymedia, που επιτηδευμένα παρουσιάζεται να συνοδεύει τη συγκεκριμένη κίνηση, δεν προέρχεται από τα άτομα που την πραγματοποίησαν. Τέτοιες πρακτικές, που τον τελευταίο καιρό ολοένα και επαναλαμβάνονται, είναι απαράδεκτες και τις θεωρούμε επικίνδυνες, προβοκατόρικες έως και ύποπτες. Είναι προφανές ότι όταν δεν χρησιμοποιούνται από μπάτσους υποκαθιστούν τον κόπο, τον λόγο και τις προθέσεις των ατόμων που πραγματοποιούν την κάθε κίνηση. Η εργαλειακή οικειοποίηση κινηματικών δράσεων δεν έχει θέση ανάμεσα μας...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV