Πιπεράτα Παρασκήνια ...δια χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Προς Μητσοτάκη-Τσιάρα για “Noor 1”: O ανακριτής Πετρόπουλος, γιος του “φιλο-Ολυμπιακού” ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, παραιτήθηκε ή όχι από την υπόθεση;

Πέπλο μυστηρίου σκεπάζει το ρόλο του τρίτου κατά σειρά ανακριτή, Γιάννη Πετρόπουλου, που ανέλαβε την υπόθεση «Noor 1» μετά το περιβόητο πόρισμα Τζίβα, όπου συγκατηγορούμενοι για κακουργήματα είναι οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Νικόλαος Συντυχάκης. Ο δε ρόλος του πατέρα του, πάλαι ποτέ ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου επί εποχής παντοκρατορίας Μαρινάκη, σήμερα συνταξιοδοτημένου, μάλλον χρήζει ελέγχου, αν όχι δικαστικού, τουλάχιστον δημοσιογραφικού.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Πόσω μάλλον την εποχή αυτή, που θα ακουστούν πολλά, τα οποία θα προκαλέσουν «σεισμό» οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες για το Noor 1, οι οποίες πλέον θα αναγνωστούν στη δίκη που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Ενδεικτικά, στο μεταξύ, τα PIPERATA.GR θα επικαιροποιήσουν μία αληθινή ποδοσφαιρική και δικαστική ιστορία…

Τον Μάρτιο του 2015 στο επαναληπτικό παιχνίδι ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για το Κύπελλο, το οποίο είχε γίνει στο ΟΑΚΑ, ο τότε προπονητής των «ερυθρόλευκων» Βίτορ Περέιρα και ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων Παϊτίμ Κασάμι, με την αντίδρασή τους μετά από γκολ της ομάδας τους, ήταν η αιτία για να προκληθούν σοβαρά επεισόδια από τους φιλάθλους της Ένωσης με αποτέλεσμα μάλιστα το παιχνίδι να διακοπεί.

Η ΑΕΚ στη συνέχεια, αφού ανέλαβε την ευθύνη που της αναλογούσε για τα επεισόδια των φιλάθλων της, ζήτησε με επιστολή-καταγγελία της προς τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τους αθλητικούς και ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, Σιμιτζόγλου και Πετρόπουλο αντίστοιχα, αλλά και στον εισαγγελέα Εφετών Ι. Ντογιάκο, την παραδειγματική τιμωρία των Περέιρα και Κασάμι.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, άσκησε πειθαρχική δίωξη στον προπονητή του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα και τον ποδοσφαιριστή των «ερυθρολέυκων» Παϊτίμ Κασάμι, «για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 26 παρ. 1-4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 6-6-2014 (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας, ΑΕΚ-Ολυμπιακός της 11/3/2015).

Μετά από περίπου ένα μήνα (Απρίλιος 2015), οι Βίτορ Περέιρα και Παϊτίμ Κασάμι έπεσαν στα μαλακά… καθώς η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε χαμηλά πρόστιμα για τη συμπεριφορά τους. Ο πρώτος τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή εννέα χιλιάδες (9.000) ευρώ και ο δεύτερος τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ. Πρόστιμο επιβλήθηκε και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (5.000 ευρώ). 

Ένας οπαδός της ΑΕΚ, ο οποίος είχε παρακολουθήσει μαζί με τον 11χρονο -τότε- γιο του το ντέρμπι ΑΕΚ -Ολυμπιακός, από τη Θύρα 29 του Ολυμπιακού Σταδίου, βλέποντας την αστεία ποινή Πετρόπουλου (πειθαρχική επιτροπή ΕΠΟ), αποφάσισε να υποβάλει μήνυση κατά του Βίτορ Περέιρα, του Παϊτίμ Κασάμι και του Ολυμπιακού.

Δύο χρόνια και κάτι, μετά, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με απόφαση – σταθμό, σχετικά με το πως θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται παρόμοιες συμπεριφορές αθλητών, επέβαλε οκτώ μήνες φυλάκιση στους Βίτορ Περέιρα και Παϊτίμ Κασάμι, με την κατηγορία της «απρόκλητης εξύβρισης» για ό,τι συνέβη στο -προ διετίας τότε- παιχνίδι Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.Αυτό που έμεινε, όμως, κι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ότι η ποινή αυτή επιβλήθηκε, μετά από μήνυση που έκανε ο οπαδός της ΑΕΚ, Χρήστος Γαρυφάλλου, αντιδρώντας στις χειρονομίες που είχαν κάνει οι δύο «ερυθρόλευκοι (προπονητής και παίκτης) προς τους φίλους της Ένωσης μετά το γκολ του Χάρα στο 90 λεπτό.

Ο περιβόητος, λοιπόν, συνταξιούχος Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, ο οποίος επί εποχής “παντοκρατορίας Μαρινάκη” παρέμεινε για 3,5 χρόνια στη θέση του στη πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, είναι ο πατέρας του… ανακριτή Γιάννη Πετρόπουλου, που ανέλαβε στα τέλη του 2019 την υπόθεση του Noor One, μετά την καθυστερημένα «αμαρτωλή παραίτηση» μίας «ύποπτης ανακρίτριας», η οποία παρέδωσε το φάκελο, χωρίς καν να τον ανοίξει, λίγες ημέρες πριν φύγει παντελώς, όχι μόνο από την υπόθεση, αλλά και από το δικαστικό σώμα και από την Ελλάδα (πήγε Αμερική), μαζί με τον άντρα και τα παιδιά της!

Ο Γιάννης Πετρόπουλος με τη σειρά του (τρίτος συνεχόμενος ανακριτής), αρχικά, ζήτησε να εξαιρεθεί από την υπόθεση του «Noor One», ελέω πατρός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού κλήθηκε να αναλάβει την υπόθεση με το πλοίο που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης, κατέθεσε αίτημα αποχής, επικαλούμενος ότι είναι γιος του παραπάνω πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.

Να θυμίσουμε και να τονίσουμε ότι η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά Βαγγέλη Μαρινάκη και alter ego του, Νικόλαου Συντυχάκη, καθώς και δύο ακόμη στενών συνεργατών του, ασκήθηκε τον Απρίλιο του 2018, από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, το πόρισμα της οποίας είχαν αποκαλύψει τα PIPERATA.GR λίγες ημέρες πριν αυτό έρθει επισήμως στο φως, και αποτέλεσε την αιτία για να υποστεί ο γράφων αρπαγή από το lobby του ξενοδοχείου Hilton, καθώς και απειλή ζωής, από 12 – 14 μπράβους (επίσημους άνδρες της συνοδείας) του υπόδικου εφοπλιστή, κι ενώ τις ημέρες αυτές αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα για την υπόθεση από τον εισαγγελέα  Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη που έχει αναλάβει την υπόθεση, όταν η εισαγγελέας Αρβανίτη προήχθη σε εφέτης – ανακριτής. 

Στο μεταξύ, ένα από τα πολλά ερωτήματα που τίθενται είναι:

  • Σε ποια ευνομούμενη χώρα οι ανακριτές στις υποθέσεις θα άλλαζαν σαν τα πουκάμισα, με ουσιαστικό αποτέλεσμα να μην αναλαμβάνει κανείς το βάρος μιας δικογραφίας εναντίον ισχυρού προσώπου της δημόσια ζωής και ειδικά του Βαγγέλη Μαρινάκη;
  • Σε ποια ευνομούμενη χώρα, ενώ έχουν ασκηθεί διώξεις για κακουργήματα από τον Μάιο του 2018, κι αφού απέτυχαν όλες οι προσπάθειες ακύρωσής τους, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η κύρια ανάκριση;

Προφανώς, οι απαντήσεις είναι δεδομένες!..

Να σκεφθεί κανείς ότι για την υπόθεση της αρπαγής από το Hilton υπάρχουν βίντεο, φωτογραφίες, μάρτυρες, συνομιλίες, μηνύματα, βρετανικό πόρισμα μετά από άρση απορρήτου και δικαστική συνδρομή που δείχνει ότι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, τις επικοινωνίες για την καθοδήγηση των μπράβων την κάνει από αγγλικό έδαφος ο εν λόγω υπόδικος επιχειρηματίας, μέσω βρετανικού κινητού τηλεφώνου που ανήκει -τυπικά- στον γιο του, ο οποίος πάντως είχε ταξιδέψει μαζί του.   

Για στοιχειώδεις λόγους εντυπώσεων ισονομίας, λοιπόν, ειδικά μετά τις εξελίξεις στο σκάνδαλο «Κοριόπολις» και όχι μόνο, δεν είναι δυνατόν να κλείνουν όλοι τα μάτια, μπροστά στο γεγονός ότι κακώς ή καλώς ασκήθηκαν διώξεις κατά του κ. Μαρινάκη και τριών συνεργατών του, για τραπεζικά ύποπτα εμβάσματα στο Ντουμπάι, σε λογαριασμούς που σχετίζονταν και με την υπόθεση του πλοίου των 2,1 τόνων ηρωίνης!

Ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης, όσον αφορά στην υπόθεση «Noor 1», έχει μιλήσει για σκευωρία και για κυβέρνηση-χούντα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, όμως, που η κυβέρνηση έχει αλλάξει, άρα κατά τη γνώμη του υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία, οπότε και ο θεσμός της Δικαιοσύνης έχει αποκατασταθεί, γιατί τα “Παραπολιτικά” χτυπούν με λιβελογράφημα τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, την ίδια ώρα σχεδόν που ο υπουργός προβάλλεται με αρθρογραφία του στα ΝΕΑ;

Γιατί ακόμα κανείς δεν τολμάει να ασχοληθεί με μια υπόθεση που οφείλει να εξετάσει η ελληνική Δικαιοσύνη στον βαθμό που είναι και θέλει να παραμένει ανεξάρτητη, ειδικά όταν -υποτίθεται- έχει κατασκευαστεί; Γιατί να ταλαιπωρείται, έχοντας τη ρετσινιά πάνω του, ο μεγαλοεπιχειρηματίας;

Και τελικά, ας μας λύσει κάποιος αρμόδιος, αν όχι ο ίδιος ο ανακριτής, την απορία: Ο Γιάννης Πετρόπουλος έχει την υπόθεση και σε ποιο βαθμό την έχει προχωρήσει; Μήπως και η δική του παραίτηση θα γίνει δεκτή, αφού πρώτα περάσουν πέντε – έξι μήνες;

Κοινοποιήστε το άρθρο:
One comment
  1. CRISTOFOROS

    Από το Noor1 αγοράζεις και εσύ. Για το πλοίο με τα λαθραία τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ, κατασχεμένο στα ΧΑΝΙΑ, ενημέρωσέ μας που βρίσκεται δικαστικά η υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 5 =