Συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά στην Κουμουνδούρου για κοινές δράσεις | piperata.gr Skip to main content

Συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά στην Κουμουνδούρου για κοινές δράσεις

Την πρώτη συνάντηση μετά το πολύκροτο «διαζύγιο» είχαν, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς. Η συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά έγινε σήμερα στην Κουμουνδούρου και οι αντιπροσωπείες ΣΥΡΙΖΑ και «Πράττω» συζήτησαν για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις αλλά και τα εθνικά θέματα.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «συζητήθηκε η ανάγκη διαλόγου και κοινής δράσης όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που επιστρέφει τη χώρα δεκαετίες πίσω».

Η επιστολή Κοτζιά

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Νίκος Κοτζιάς είχε στείλει επιστολή προς του Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα, Γιάνη Βαρουφάκη και Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας τους να ξεκινήσει ένας πολιτικός διάλογος για τη «δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας όλων των δυνάμεων, που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατικές – προοδευτικές και πατριωτικές», με στόχο «να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό μια ελπίδα, ένα μέτωπο, μια διέξοδο και ένα σχέδιο για το αύριο».

Παράλληλα, στην επιστολή προτεινόταν συνάντηση αντιπροσωπειών των κομμάτων, η από κοινού επεξεργασία ενός προγράμματος στόχων και δράσης και η δημιουργία φόρουμ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, για τον συντονισμό σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προοπτικής.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV