Είναι επικίνδυνος: Ο Αυγενάκης διαβεβαίωσε Τροχαία και Περιφέρεια για ομαλή διεξαγωγή Ράλλυ χωρίς να υπάρχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο! (pics-έγγραφα) | piperata.gr Skip to main content

Είναι επικίνδυνος: Ο Αυγενάκης διαβεβαίωσε Τροχαία και Περιφέρεια για ομαλή διεξαγωγή Ράλλυ χωρίς να υπάρχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο! (pics-έγγραφα)

Σύμφωνα με απαντητική επιστολή την οποία φέρνουν κατά αποκλειστικότητα στο φως της δημοσιότητας τα PIPERATA.GR ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, διαβεβαίωσε την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και την Περιφέρεια Αττικής ότι το «40ο Ράλλυ Παλλάδιο» και ο «4ος αγώνας πανελλήνιου πρωταθλήματος Karting 2019» πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή διεξαγωγή τους, παρότι υπήρχε έγγραφη καταγγελία ότι δεν έχει πληρωθεί το ασφαλιστικό συμβόλαιο αστικής ευθύνης από την προσωρινή διοίκηση της ΟΜΑΕ!

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Μάλιστα, η επίμαχη καταγγελία είχε γίνει έγκαιρα από την διακεκριμένη αθλήτρια-οδηγό Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα τον Οκτώβριο του 2019, η οποία αποκάλυπτε ότι δεν είχε πληρωθεί το ασφαλιστήριο αστικής ευθύνης, κι επομένως δεν ήταν σε ισχύ. Άρα οι αγώνες δεν έπρεπε να διεξαχθούν!

Να θυμίσουμε πως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και δη ο Γιώργος Μαυρωτάς ήταν που καθαίρεσε το προηγούμενο ΔΣ, ελέω δικαστικής απόφασης για σοβαρές παραβάσεις άσκησης καθήκοντος και ατασθαλιών, κι όπως είχαν αποκαλύψει τα PIPERATA.GR είχε γίνει «μαλλιά κουβάρια» με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται να ήθελε (άγνωστο το γιατί) την παραμονή των μελών της καθαιρεμένης διοίκησης.

Να τονιστεί ότι αυτό επιβεβαιώνεται και με σημερινό έγγραφο της ασφαλιστικής εταιρείας, η οποία ενημερώνει, διά σχετικής επιστολής την προσωρινή  διοίκηση της ΟΜΑΕ πως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν είναι σε ισχύ, διότι δεν είχαν πληρωθεί όλες οι αναγκαίες δόσεις του 2019, πλην μίας -εκπρόθεσμης- τον Δεκέμβριο του 2019.

Το μεγαλύτερο ατόπημα πάντως φέρεται να έχει γίνει από τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος κατά παράβαση καθήκοντος, τον Νοέμβριο του 2019, διαβεβαίωσε τις αρμόδιες αρχές ότι οι αγώνες είναι ασφαλισμένοι!

Χαρακτηριστικά -και πιθανώς δολίως- αναφέρει ότι «τα σωματεία είναι πιστοποιημένα και θα παρέχουν ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή», ενώ γνώριζε ότι το σχετικό ερώτημα από την Περιφέρεια και τη Τροχαία Αττικής έγινε λόγω συγκεκριμένης επίσημης καταγγελίας από διακεκριμένη αθλήτρια-οδηγό, η οποία επιβεβαιώθηκε μετέπειτα και από επιστολή (δελτίο τύπου) που εξέδωσαν 4 μέλη (εκ των εννέα συνολικά) του προσωρινού ΔΣ της ΟΜΑΕ!

Το ανεκδιήγητο κιόλας από πλευράς προεδρείου της ομοσπονδίας ήταν ότι, ενώ οι αθλητές-οδηγοί είχαν καταβάλλει στην ΟΜΑΕ τα χρήματα που αναλογούσαν σε καθεμιά και καθένα τους για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, εν τούτοις αυτά δεν κατατέθηκαν εγκαίρως στην ασφαλιστική εταιρία και ειδικά πριν τη διεξαγωγή των αγώνων.

Κι όμως, ο κ. Αυγενάκης δεν δίστασε να διαβεβαιώσει τις αρχές ότι οι αγώνες θα ήταν ασφαλείς! Κι αυτό, γιατί, όπως πληροφορούνται τα PIPERATA.GR, ένας μεγαλοεφοπλιστής - φίλος του, ο οποίος ήταν χορηγός των αγώνων (όχι ο γνωστός υπόδικος), φέρεται να του τηλεφώνησε για να μην αναβληθούν. Ωστόσο, φανταστείτε να είχε συμβεί κάποιο τραγικό περιστατικό σε φίλαθλο ή και οδηγό αγώνων...

Σε περίπτωση δε κακιάς στιγμής για κάποιον ανυποψίαστο... ο αθλητής-οδηγός υπολογίζεται ότι θα καλούνταν να καταβάλλει από 1.000.000 ευρώ και πάνω για αστική αποζημίωση!

Η κατάσταση είναι πλέον πολύ σοβαρή και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να απομακρύνει έναν άκρως επικίνδυνο υφυπουργό του. Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται δραστικές και ραγδαίες εξελίξεις...

Αξίζει να τονιστεί ότι τα «4» μέλη που είχαν καταγγείλει τη μη ασφάλιση των αγώνων και δεν εισακούσθηκαν από το υφυπουργείο Αθλητισμού, σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν προ ημερών έκαναν λόγο και για έγγραφο με ψευδή στοιχεία που εστάλη στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από την ΟΜΑΕ, αλλά και για συγκάλυψη των όσων συμβαίνουν από τα υπόλοιπα πέντε μέλη του προσωρινού ΔΣ.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV