ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Σαμαράς τους "φτύνει" και στο Μαξίμου κρατούν "ομπρέλα"! - Διαφώνησε τηλεφωνικά με την ποδοσφαιρική (ν)τροπολογία Μητσοτάκη-Αυγενάκη! | piperata.gr Skip to main content

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Σαμαράς τους "φτύνει" και στο Μαξίμου κρατούν "ομπρέλα"! - Διαφώνησε τηλεφωνικά με την ποδοσφαιρική (ν)τροπολογία Μητσοτάκη-Αυγενάκη!

«Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι»... Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είναι γνωστό ότι διαθέτει και υπομονή και επιμονή. Ενώ είναι αποδεδειγμένα... «μετρ» της εσωκομματικής και πολιτικής ίντριγκας. Σε αντίθεση με τους επιτελείς του Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι δείχνουν μαθητευόμενοι μπροστά στην εμπειρία και τη μεθοδολογία του πρώην πρωθυπουργού.

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Κατ' αρχάς, ο κ. Σαμαράς, στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε, δήλωσε «ενεργός πολιτικός» και «παρών» στα εθνικά δρώμενα. Δεν πρόκειται για μία περίπτωση πρώην προέδρου κόμματος ή και πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος θα πηγαίνει στο πολιτικό γραφείο του και στη Βουλή μόνο και μόνο για να λέει «παρών». Είναι σαφές ότι ως πρωταγωνιστής θα παρέμβει όταν αυτός κρίνει ότι είναι κατάλληλη στιγμή στις πολιτικές εξελίξεις.

Άλλωστε, με αφορμή την παραφιλολογία για υψηλά αξιώματα που ζήτησε και δεν έλαβε, δηλαδή τη θέση Ευρωπαίου Επιτρόπου με προοπτική την αντιπροεδρία της Κομισιόν, ή τον προεδρικό θώκο της Ηρώδου Αττικού, ο Μεσσήνιος πολιτικός δήλωσε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο «παρών», όχι απλώς στο ελληνικό κοινοβούλιο... Αλλά στην κεντρική πολιτική σκηνή! Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Θα πει κανείς, μα είναι δυνατόν να θέλει ακόμη να γίνει πρωθυπουργός ή πρόεδρος της ΝΔ ή να διασπάσει ξανά το κόμμα που τον ανέδειξε δύο φορές και να φτιάξει άλλο; Ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος τι ακριβώς φιλοδοξεί να γίνει ή αν προτιμάτε τι θέλει να πετύχει. Που ακριβώς αποσκοπεί. Όμως, το βέβαιο είναι ότι ο Μητσοτάκης, θα περάσει δύσκολες ημέρες... Ακόμη δεν είδε τίποτα! Ο Σαμαράς, απλώς του έδωσε μια πρώτη, μικρή, πικρή γεύση, για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πήρε σαφής απόσταση από την επιλογή και την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, απαξιώνοντας την. «Δεν τη γνωρίζει», είπε, εννοώντας πως δεν είναι ικανή και έμπειρη για να ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντα της. Αυτά της Προέδρου της Δημοκρατίας. Έφυγε για την Αμερική, ώστε να λείπει από την επίμαχη ψηφοφορία στη Βουλή, δηλώνοντας πρόθεση... Αν ήταν -είπε- θα ψήφιζε την επιλογή του κόμματος... Κι ενώ γνώριζε, όπως κάθε έμπειρος -αλλά και άπειρος- πολιτικός ότι δεν επιλέγει το κόμμα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Που σημαίνει ότι δεν ήθελε καν να αναφέρει ότι θα... ψήφιζε την πρόταση του Πρωθυπουργού. Και μιλάμε για γραπτή συνέντευξη. Λάθη σε τέτοια συνέντευξη, από πρώην πρωθυπουργό, δεν γίνονται. Ειδικά όταν πρόκειται για γραπτό κείμενο.

Κι επειδή, αρκετές φορές στο παρελθόν, έχω πάρει συνεντεύξεις από τον Αντώνη Σαμαρά, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ζυγίζει... την κάθε λέξη, το κάθε κόμμα, την κάθε τελεία ή και διατύπωση. Ακόμη και σε ηχητικές συνεντεύξεις (με μαγνητοφωνάκι), ο Μεσσήνιος πολιτικός προσέχει τι θα πει, ενώ μετά ζητά και έχει λόγο επί του απομαγνητοφωνημένου κειμένου. Ως εκ τούτου, όποιος θα διαβάσει ξανά τη συνέντευξη Σαμαρά, θα δει ότι τα έχει πει... όλα!

Φυσικά, επέλεξε να μην έρθει σε ανοιχτή ρήξη για την εκλογή Σακελλαροπούλου. Όμως, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του, δήλωσε παρών, έστειλε σαφέστατο μήνυμα στον πρωθυπουργό (δεύτερη φορά μετά το συνέδριο) και έθεσε το πλαίσιο, σε σχέση με το πως θα κυλήσουν τα πράγματα... Ο Αντώνης Σαμαράς καιροφυλακτεί! Περιμένει τον Μητσοτάκη στη γωνία, σε αυτή που ξέρει ότι αναπόφευκτα θα πάει να περάσει...

Μη ξεγελιέται κανείς. Δεν είναι το μεταναστευτικό. Είναι η προσφυγή στη Χάγη, με ή χωρίς θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο. 

Μέχρι τότε, θα επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα «γλεντάει» το Μαξίμου και θα «τρολάρει» τον Μητσοτάκη. Αν στο μεταξύ, προκύψει άλλη ευκαιρία, όπως ήταν αυτή που έλαχε με την (ν)τροπολογία Αυγενάκη και τη «άσφαιρη» απειλή του πρωθυπουργού ότι «όποιος δεν ψηφίσει θα διαγραφεί», θα αδειάζει και θα εκθέτει τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ!

Ειδικά στην περίπτωση αυτή, είχε και πλάτες... Των ερυθρόλευκων οπαδών, αλλά και προσωπικά του υπόδικου εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ο οποίος τυγχάνει να έχει μία πόλη μόνος του, αλλά και αμέτρητα μίντια!

Κι αν στην περίπτωση της Σακελλαροπούλου, ο Σαμαράς φυγομάχησε, στην περίπτωση της (ν)τροπολογίας... σκόραρε! Μητσοτάκης - Σαμαράς: 1-1, λοιπόν. 

Τώρα δε που ισοφάρισε, αλλά και που ο Μητσοτάκης έχει χάσει τη μπάλα... έχει αποκτήσει και ψυχολογία και «αέρα νικητή». Διότι η αρχική διαρροή ότι δήθεν ο Σαμαράς είναι άρρωστος, αποδείχτηκε fake news μέσα σε λίγα λεπτά, μετά από δικές του έξυπνες ενέργειες... Το τηλεφώνημα που ακολούθησε, όχι στον πρωθυπουργό, αλλά στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, δείχνει ότι υπάρχει σαφέστατη ρήξη Μητσοτάκη - Σαμαρά.

Η δε εξήγηση που έδωσε ότι «έλειψε από τη ψηφοφορία για προσωπικούς λόγους» μόνο επαρκής δεν είναι, όπως δήθεν πανηγύριζε λίγη ώρα μετά το Μαξίμου, κάνοντας νέα διαρροή ότι καλύφθηκαν πλήρως από τις εξηγήσεις του πρώην πρωθυπουργού... Εδώ είναι που κολλάει η σκληρή αλλά ρεαλιστική ρήση: Αυτός τους φτύνει, κι αυτοί κρατούν ομπρέλα, νομίζοντας ότι ψιχαλίζει...

Πρώτον: Ο Σαμαράς, μόνο ως εξηγήσεις... δεν αντιλήφθηκε το τηλεφώνημα που έκανε στον Καλαφάτη. Απλώς τον ενημέρωσε, θέλοντας να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα και στην κοινωνία και στους φίλους και οπαδούς του.

Δεύτερον και κυριότερο: Ποιες ήταν οι επαρκείς εξηγήσεις; Ας μας πει το Μαξίμου αν τολμάει. Γιατί ο ιδιαίτερα προσεκτικός πρώην πρωθυπουργός δεν έστειλε επιστολή πρόθεσης, σχετικά με το τι θα ψήφιζε, για ένα θέμα, που καλώς ή κακώς, ταλανίζει βορρά και νότο... ανατολή και δύση; Κάτι που έπραξε, έστω και έντεχνα και μεσοβέζικα στην περίπτωση της Σακελλαροπούλου. Συμφωνεί με τη τροπολογία ή τη θεωρεί ντροπολογία;

Οι δικές μας πληροφορίες στα PIPERATA.GR είναι ότι Σαμαράς τους είπε πως αν θα πήγαινε στη Βουλή, όχι μόνο δεν θα ψήφιζε, αλλά θα αιτιολογούσε και το γιατί. Οπότε, προς το παρόν, τη χάρισε στον πρωθυπουργό και στον Αυγενάκη. Και αυτοί μας λένε ότι... καλύφθηκαν! 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.