Ηχογραφήσεις ΕΥΠ (α' μέρος): Μαρινάκης, Σοφός και Αρβανιτόπουλος πιάστηκαν να μιλούν για "δικούς" τους εισαγγελείς! - Πέφτουν οι μάσκες και... προκύπτουν νέα κακουργήματα; | piperata.gr Skip to main content

Ηχογραφήσεις ΕΥΠ (α' μέρος): Μαρινάκης, Σοφός και Αρβανιτόπουλος πιάστηκαν να μιλούν για "δικούς" τους εισαγγελείς! - Πέφτουν οι μάσκες και... προκύπτουν νέα κακουργήματα;

Σοκαριστικοί είναι οι διάλογοι του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, με πρόσωπα της δημόσιας ζωής για υποθέσεις που παρουσιάζουν άμεσο και ειδικό ενδιαφέρον για τον γνωστό υπόδικο μεγαλοεφοπλιστή.

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Τα στοιχεία που παρατίθενται στη συνέχεια είναι προϊόν της νόμιμης υποκλοπής κατόπιν εντολής εισαγγελέα των συνδιαλέξεων μεταξύ του εφοπλιστή, μιντιάρχη και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, αλλά και υπόδικου (δις μέχρι στιγμής), Βαγγέλη Μαρινάκη, με "συνεργάτες" του...

Οι νόμιμες υποκλοπές πραγματοποιήθηκαν από την ΕΥΠ για να διευκολύνουν το ανακριτικό έργο στην υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο, δηλαδή για τη γνωστή και ως «παράγκα».

Ωστόσο, μία δεύτερη ματιά ή ακρόαση, κατέδειξε πώς ορισμένοι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί και για άλλες ποινικές υποθέσεις, όπως επί παραδείγματι η υπόθεση NOOR1 με τους 2,1 τόνους συν 900 κιλά ηρωίνη, που κάποιος τους «άδειασε» σε άλλο καράβι ανοικτά της Κρήτης.

Αυτός είναι και ο λόγος που το ηχητικό αυτό υλικό, από τους κοριούς της ΕΥΠ, έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο στη δίκη που διεξάγεται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, αυτήν την περίοδο, σε δεύτερο βαθμό και αφορά στην υπόθεση NOOR1.

Σοβαρά ποινικά αδικήματα

Μεταξύ των άλλων, εξαιρετικά σοβαρών στοιχείων που προκύπτουν για τις δύο μεγάλες ποινικές υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκεται ως κατηγορούμενος για κακουργήματα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έρχονται στην επιφάνεια και στοιχεία που καταδεικνύουν την γενικότερη κοινωνική αντίληψη του εφοπλιστή και των "συνεργατών" του, φίλων και κολλητών του, δικηγόρων, εισαγγελέων και υπουργών που είναι σε επαφή μαζί του...

Κάποιοι διάλογοι αποκαλύπτουν σοβαρά ποινικά αδικήματα, στα οποία υποπίπτουν πολύ γνωστά και ενεργά πρόσωπα, που παίζουν σοβαρό (κατά τεκμήριο) ρόλο στην κοινωνία. Ρόλο πολιτειακό, ρόλο στο πλαίσιο της Δικαιοσύνης. Γνωστός ποινικολόγος και -σήμερα αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών- «στήνει» ραντεβού, μεταξύ του εφοπλιστή, κι ενός εισαγγελέα, με το πρόσχημα της γνωριμίας, ενώ αναφέρεται ως υποστηρικτής του εφοπλιστή...

Πρόκειται για σοβαρό παράπτωμα εκ μέρους του νομικού. Υπό εξέταση είναι το αν έχει υπάρξει και κάτι επιπλέον... Το συγκεκριμένο θέμα, τα PIPERATA.GR το έχουν αναδείξει εδώ και ένα χρόνο, αλλά τότε δεν ίδρωσε κανενός το αυτί... Πόσω μάλλον κάποιου αδέκαστου εισαγγελικού λειτουργού... Θα επανέλθουμε, όμως, σύντομα!

Σε άλλη «καυτή συνομιλία», κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, υπουργός επί Κώστα Καραμανλή αλλά και Αντώνη Σαμαρά, πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κ. Καραμανλής», πρώην βουλευτής Πειραιά, ακούγεται να συνδιαλέγεται για την αποφυλάκιση κατάδικου με εμπλοκή εισαγγελέα!

Η πρώτη υπόθεση...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δέχεται τηλεφώνημα από τον γνωστό ποινικολόγο Θέμη Σοφό. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι ενδεικτικός. Ο σεβασμός του δικηγόρου προς το πρόσωπο του εφοπλιστή είναι διάχυτος κατά τη συνομιλία. Το ύφος όμως είναι σχεδόν υπαλληλικό. Δεν είναι σε καμία περίπτωση επαγγελματικό, που να αρμόζει σε έναν γνωστό νομικό των αθηναϊκών δικανικών κύκλων. Ο εφοπλιστής, βεβαίως, απαντά στον ενικό...

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΝΑΙ;

ΘΕΜΗΣ: ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. Ο ΘΕΜΗΣ Ο ΣΟΦΟΣ ΕΙΜΑΙ...

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΘΕΜΗ, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ;

ΘΕΜΗΣ: ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, ΚΑΛΑ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΕ 'ΣΑΣ...

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΟΧΙ, ΠΕΣ ΜΟΥ!

ΘΕΜΗΣ: ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, ΣΤΟ ISLAND, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ... ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΕΛΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ...

ΘΕΜΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ! ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΩ  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ... ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ...

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΕΝΤΑΞΕΙ. ΟΚ. ΕΝΤΑΞΕΙ.

ΘΕΜΗΣ: ΕΝΤΑΞΕΙ;

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΟΚ. ΘΑ ΡΘΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ...

ΘΕΜΗΣ: ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ! ΚΑΙ ΑΥΤΑ... ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ...

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΕΝΤΑΞΕΙ, ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ. ΟΚ!

ΘΕΜΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ... ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ!

Η δεύτερη υπόθεση...

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας, βουλευτής Πειραιά, πρώην Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καραμανλή, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δέχεται τηλέφωνο από τον εφοπλιστή. Η κουβέντα αφορά την αποφυλάκιση κάποιου με παρέμβαση δικαστικού παράγοντα. Την εξυπηρέτηση βεβαίως έχει αναλάβει ο Αρβανιτόπουλος, ο οποίος και διεκπεραιώνει την υπόθεση. Η δουλειά έχει γίνει. Οι εξηγήσεις θα δοθούν μετά και κατ’ ιδίαν.

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑΙ...

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΕΛΑ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΕ, ΕΕε... ΤΟ ΕΞΗΣ! ΜΕ ΠΗΡΕ, ΕΙΔΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝΑ  ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ, ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ. ΛΟΙΠΟΝ... ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΑΥΤΟΝ, ΤΟΝ ΑΛΙΦΕΡΗ, ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗ, ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ... ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΝΑΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ... ΕΧΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ!..

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑΙ, Ε;

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ... ΝΑΙ! ΚΑΛΑ, ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ... ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ. ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ (σ.σ.: κοντά στον Μαρινάκη ένας Γιάννης υπάρχει, οπότε καταλαβαίνετε για ποιον μιλάει...)  ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ, ΠΑΡΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ!..

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑΙ, Ε;

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΝΑΙ,ΝΑΙ! ΘΑ 'ΡΘΕΙ ΝΑ ΣΤΑ ΠΕΙ ΑΥΡΙΟ! ΘΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ.

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ! ΠΑΝΤΩΣ, ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ:ΕΝΤΑΞΕΙ. ΕΝΤΑΞΕΙ. ΕΝΤΑΞΕΙ. ΟΚ!

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΓΙΝΕ!..

Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε εμπλοκή θεσμικών παραγόντων, ενός πολιτικού, καθηγητή Πανεπιστημίου, στελέχους κόμματος σε υπόθεση αποφυλάκισης, όπου υφίσταται παραδικαστική παρέμβαση! Ο άνθρωπός αυτός είναι ο Κώστας Αρβανιτόπουλος!

Στην προηγούμενη υπόθεση, υπάρχει άμεση εμπλοκή δικηγόρου, ο οποίος φέρνει σε επαφή έναν επιχειρηματία και ιδιοκτήτη ΠΑΕ, του οποίου η εμπλοκή τουλάχιστον -τότε- σε μία υπόθεση (Στημένα του Ποδοσφαίρου) είναι γνωστή, σε κάποιον εισαγγελέα... Ο λόγος που στήνεται η επαφή είναι για να υπάρξει γνωριμία... Εμπιστοσύνης... Και ο οποίος -κατά δήλωση Σοφού- υποστηρίζει τον Μαρινάκη και είναι «δικός του»! Του δικηγόρου και σήμερα αντιπρόεδρου του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών!

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους αυτές όλες τις συνομιλίες εδώ και χρόνια. Για την ακρίβεια, έχουν κι άλλες!.. Θα έρθουν κι αυτές στο ΦΩΣ, θέλουν και δεν θέλουν!..

Διερωτάται, όμως, ο αφελής πολίτης, γιατί οι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρθηκαν... Γιατί δεν παρενέβησαν και γιατί δεν έκαναν τίποτα, προκειμένου να τιμωρήσουν τους εμπλεκόμενους σε τόσο σοβαρές κακουργηματικές πράξεις. Και οι δυο αυτές υποθέσεις... είναι η ίδια η επιτομή της διαπλοκής! Αναμένουμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν ακόμη έστω και ψίχουλα φιλότιμου... σε αυτήν την Πολιτεία!

Χρήση ορισμένων πληροφοριών έγινε και από το zougla.grAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.