Νίκος Νικολόπουλος: Μας έχει ευνοήσει η έως τώρα στάση μας στο θέμα του προσφυγικού; | piperata.gr Skip to main content

Νίκος Νικολόπουλος: Μας έχει ευνοήσει η έως τώρα στάση μας στο θέμα του προσφυγικού;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση είναι το προσφυγικό.  Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική. Αντιλαμβανόμαστε τις προσφυγικές και μεταναστευτικές εισροές και υπό το πόρισμα των δυνητικών απειλών για την ασφάλεια της χώρας.

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος

Το ερώτημα προκύπτει αυτονοήτως : Μας έχει ευνοήσει η στάση μας; Δυστυχώς, έχει χαθεί προ πολλού ο έλεγχος της κατάστασης. Το πρόβλημα των προσφυγικών ροών θυμίζει εθνική κρίση.

Οι προσπάθειες καλοπιάσματος του γείτονα, έχοντας καταχωνιάσει τις πικρές εμπειρίες μας του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος, έφεραν κάποιο αποτέλεσμα; Κάθε άλλο. Οραματίζονται την «γαλάζια πατρίδα» και μοιράζουν αναθεωρητικούς χάρτες στους διεθνείς οργανισμούς. Η νέα χρονιά φέρνει τον Κυρ. Μητσοτάκη ενώπιον τεραστίων προβλημάτων και επικίνδυνων εκκρεμών εθνικών θεμάτων, που προοιωνίζονται διαφοροποίηση της πολιτικής ατμόσφαιρας του τόπου.

Απογοήτευση, αλλά και αγωνία, προκαλεί η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη , που όπως φαίνεται, σε μία πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία, δεν μπορεί ούτε καν το αυτονόητο, με αποτέλεσμα η χώρα ενώ δείχνει διαρκώς εκτεθειμένη στην Τουρκική προκλητικότητα, να ανοίγει και νέο «μέτωπο» με το Ιράν και τον Αραβικό κόσμο, διαταράσσοντας τις παραδοσιακές καλές σχέσεις.

Δυστυχώς όμως μαζί με αυτά υπάρχουν και τα ανοικτά σύνορα που «παραμορφώνουν» την Ελλάδα! Και ενώ συμβαίνουν αυτά ο Κυρ. Μητσοτάκης κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα και με αυτή την αντίληψη τοποθετήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο. για το μείζον εθνικό πρόβλημα της εισβολής λαθραίων και απρόσκλητων εποίκων στην χώρα μας λέγοντας πως η «βασική έγνοια των πολιτών είναι η πορεία της οικονομίας».

Οι αυξανόμενες με γεωμετρική πρόοδο αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και μάλιστα όχι μόνον των νησιωτικών περιοχών του Αιγαίου, αλλά από την Μακεδονία, την Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο κ.α. φανερώνουν πως ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχει την ίδια αντίληψη περί του κοινού λαϊκού αισθήματος που έχουν οι πολίτες, καθώς επίσης και οι βουλευτές του; Δικαιολογημένα αναρωτιούνται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες :  Τι άλλαξε αυτούς τους έξι μήνες από τότε που ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης προεκλογικά στον ant1  τους αποκαλούσε «ΛΑΘΡΟ» και τόνισε εμφαντικά, ότι υπάρχουν σύνορα θαλάσσης, που πρέπει να φυλάσσονται. Γιατί, λοιπόν, ο άλλος ο μετεκλογικός Μητσοτάκης, χωρίς αιδώ είπε από τον Πρωθυπουργικό θώκο της Βουλής των Ελλήνων, προς τους βουλευτές ότι νιώθει περήφανος που η Ελλάδα μας μεταλλάσσεται σε πολυπολιτισμική χώρα;

Αυξήθηκε δραματικά επί πρωθυπουργίας του ο πληθυσμός προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στα νησιά του Β. Αιγαίου και ζήτησαν άσυλο. Και οι αφίξεις τελειωμό δεν έχουν και είναι καθημερινά αυξανόμενες. Με βάση τα δύο αρνητικά ρεκόρ της νέας διακυβέρνησης Μητσοτάκη, μας πληροφορεί η αρμόδια Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Ντ. Μιγιάτοβιτς, ότι η κατάσταση: «έχει επιδεινωθεί δραματικά» και θα βαίνει επί τα χείρω…

Πολλαπλασιάστηκαν οι αιτούντες άσυλο και τριπλασιάστηκαν οι εισβολείς λαθρομετανάστες.  Οι καταφθάσαντες στα νησιά, απρόσκλητοι και παράτυποι, μουσουλμάνοι μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με απόλυτα στοιχεία, έγιναν ήδη περισσότεροι από τους Έλληνες...

Προχωρά ολοταχώς το σχέδιο κατοχής εκμουσουλμανισμού της Ελλάδος, ενώ οι ταγοί πολιτείας και εκκλησίας «σιωπούν σεμνά» Μετά από όλα αυτά, έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέψουμε να αλωθούν τα νησιά και η Θράκη μας. Όλοι πρέπει και μπορούμε να μιλήσουμε… Κάποιοι ακόμη πιο δυνατά, δηλαδή, όλοι εκείνοι που έχει απήχηση η φωνή τους. Έχουμε χρέος να αναλάβουμε τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία και στην πατρίδα που μας έταξαν μπροστάρηδες. Η σιωπηλή αποδοχή της μόνιμης εγκατάστασης των παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα, είναι συνταγή καταστροφής για την χώρα. Ας διαφυλάξουμε τα σύνορα μας ή όπως έπραξαν οι χώρες του Βίζεγκραντ που έκλεισαν τα σύνορα τους , να πράξουμε και εμείς ομοίως. Αν δεν φρουρηθούν τα σύνορα, σύντομα οι Έλληνες θα είμαστε μετανάστες στην χώρα μας. Η καταφθάνουσα εθνική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές πιρουέτες.

  • Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος είναι πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.