Αποκλειστικό: Ο Όμιλος Link εξαγόρασε την Pepper European Servicing - Η υπογραφή της συμφωνίας και τα οφέλη της συγχώνευσης | piperata.gr Skip to main content

Αποκλειστικό: Ο Όμιλος Link εξαγόρασε την Pepper European Servicing - Η υπογραφή της συμφωνίας και τα οφέλη της συγχώνευσης

Η Link Group ήρθε σε συμφωνία και υπέγραψε για την απόκτηση της Pepper European Servicing (PES) από την Pepper Group έναντι αμοιβής ύψους € 165 εκατ. ($ 266 εκατ.). Ο συνδυασμός των δύο μεγάλων ομίλων δημιουργεί δυναμικές προόδου στις δύο εταιρείες και μακροπρόθεσμα φτάνει το ποσό των 35 εκατ. ($ 56 εκατ.).

Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης

Η PES παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες δανεισμού και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε οικιακούς και εμπορικούς τομείς, με ισχυρές θέσεις στην αγορά και μακροχρόνιες πελατειακές σχέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Η εξαγορά θα βελτιώσει άμεσα το τμήμα Link Bank's Banking and Credit Management (BCM) σε υπάρχουσες και νέες δικαιοδοσίες.

Με έδρα το Λονδίνο, η PES διαθέτει περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση αξίας 40 δισ. ευρώ και μια εδραιωμένη ομάδα περίπου 880 ατόμων που παρέχει μια πλατφόρμα εξυπηρέτησης χρέους από άκρο σε άκρο με βασικά επιχειρησιακά χαρακτηριστικά που είναι ευθυγραμμισμένα με την εστίαση της BCM στις νέες δανειοδοτικές υπηρεσίες και την εξωτερική ανάθεση τραπεζών, καθώς και την εκτέλεση και τη μη αποδοτική διαχείριση δανείων. Η συναλλαγή δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες που παρέχονται σε οικιακούς ή εμπορικούς πελάτες που εξυπηρετούνται από τις ΔΥΑ, των οποίων οι όροι, προϋποθέσεις και σημεία επαφής παραμένουν οι ίδιοι.

Η εξαγορά υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Μόλις ολοκληρωθεί, η PES θα ενσωματωθεί στην επιχείρηση BCM της Link Group. Σε συνδυασμό, οι επιχειρήσεις θα έχουν περίπου 130 δισεκατομμύρια ευρώ Assets Under Management και θα απασχολούν πάνω από 1.800 άτομα.

Ο Robbie Hughes, Διευθύνων Σύμβουλος της Banking & Credit Management, Link Group, σχολίασε:

«Το 2019, θέσαμε τις βάσεις για την επίτευξη του στρατηγικού οράματος μας να γίνουμε ο ηγέτης στην παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών στην Ευρώπη με ένα αυξανόμενο παγκόσμιο αποτύπωμα. Αυτή η συναλλαγή επιταχύνει αυτό το όραμα και θα ενσωματώσει δύο υψηλής ποιότητας επιχειρήσεις για να δημιουργήσει έναν κορυφαίο πανευρωπαϊκό συνεργάτη και διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων, με σημαντική δυναμική ανάπτυξης σε υπάρχουσες και νέες αγορές. Αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική ευκαιρία για την BCM, την PES, τις συλλογικές μας ομάδες και τους πελάτες μας. Μαζί με την PES, θα προσφέρουμε μια καλύτερη πρόταση στην κατηγορία των πελατών από την μεγάλη μας δεξαμενή ταλέντων, από την ενισχυμένη υποδομή μας και από μια διαφοροποιημένη βάση πελατών.

Ο Fraser Gemmell, Διευθύνων Σύμβουλος της Pepper European Servicing δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουμε αυτή τη συμφωνία, η οποία αντανακλά πολύ θετικά την ποιότητα των επιχειρήσεων PES και της ομάδας μας. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για πολύ καλά νέα για τους πελάτες και τους ανθρώπους μας, καθώς θα διευκολύνει τη συνεχή ανάπτυξη της επιχείρησης, παρέχοντας παράλληλα στην Link Group τη δυνατότητα να επιταχύνει τα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά της σχέδια δημιουργώντας έναν κορυφαίο πανευρωπαϊκό πολυεθνικό συντηρητή, ο οποίος θα αξιοποιήσει τις συνδυασμένες δυνάμεις, την εμπειρία και τις δυνατότητες των πλατφορμών Pepper και Link Group για την παροχή κορυφαίων υπηρεσιών στην αγορά για επενδυτές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.