ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ντοκουμέντα για "εγκλήματα" Αυγενάκη στον Αθλητισμό! - Εισαγγελέας υπάρχει; Πρωθυπουργός; Αντιπολίτευση; (pics-έγγραφα) | piperata.gr Skip to main content

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ντοκουμέντα για "εγκλήματα" Αυγενάκη στον Αθλητισμό! - Εισαγγελέας υπάρχει; Πρωθυπουργός; Αντιπολίτευση; (pics-έγγραφα)

Τις ημέρες αυτές ο υφυπουργός Αθλητισμού κατάφερε να βρεθεί στο στόχαστρο ιδιοκτητών ΠΑΕ, φιλάθλων, οπαδών, πολιτικών, δημοσιογράφων, παραγόντων κοκ. Η αιτία γνωστή πλέον σε όλους. Οι αμαρτωλές του παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο. Τα PIPERATA.GR αποκάλυψαν ότι άμεση ευθύνη έχουν και ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Όμως, τα έργα και οι ημέρες του Αυγενάκη στον αθλητισμό, δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο.

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Εδώ και μήνες τα PIPERATA.GR σας αποκαλύπτουν τι γινόταν και επί ημερών Ιούλιου Συνοδινού (τέως ΓΓΑ, για τον οποίο φέρουν βαρύτατες ευθύνες και οι Τσίπρας - Βασιλειάδης), αλλά και επί ημερών Αυγενάκη, ο οποίος θέλησε να στήσει χειρότερες διαπλοκές από οποιοδήποτε προηγούμενο καθεστώς. Ο νυν ΓΓΑ αθλητισμού εξαιρείται. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα, το έχουμε αποκαλύψει κι αυτό μήνες πριν, τον έχει χωρίς (ουσιώδεις) αρμοδιότητες!

Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την πρώτη και την τελευταία βαρύτατη ευθύνη για τις τυχόν μπίζνες, τις παρατυπίες, τις παρανομίες, τις διαπλοκές και τις παραβάσεις καθήκοντος του υφυπουργού του.

Γιατί τα PIPERATA.GR έχουν ενημερώσει εγκαίρως τους αναγνώστες τους, την κοινή γνώμη, τους περισσότερους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τους παράγοντες του αθλητισμού, τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, όπως και το Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό, τις αρχές της χώρας, αλλά, ο καθείς για τους δικούς του λόγους, πέρα έβρεχε...

Τα PIPERATA.GR, προ ημερών, αποκάλυψαν ότι ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε μετά από καταγγελία και σχετικό ερώτημα ενυπόγραφη γραπτή διαβεβαίωση στην Περιφέρεια Αττικής και στην Τροχαία ότι συγκεκριμένοι αγώνες Ράλλυ, οι οποίοι, για όσες και όσους δεν γνωρίζουν, λαμβάνουν χώρα στους δρόμους, πληρούν όλους τους απαιτούμενους όρους ασφαλούς διεξαγωγής, την ώρα που η αρμόδια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν είχε πληρώσει τα τρία (διαφορετικού τύπου) ασφαλιστήρια συμβόλαια. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ το σχετικό αποκλειστικό δημοσίευμα περί Αυγενάκη). 

Και πάλι, δεν άνοιξε ρουθούνι στο προσκήνιο... Στο παρασκήνιο, όμως, έτρεχαν και δεν έφθαναν, για να καλύψουν τα νώτα τους, άπαντες! Η δε αντιπολίτευση στον κόσμο της!

Σήμερα, τα PIPERATA.GR φέρνουν στο φως της δημοσιότητας (και θα καταθέσουν σχετική αναφορά στον εισαγγελέα), αφενός το ληγμένο από 30 Ιουνίου 2019 ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, περί αστικής ευθύνης, καθώς και άκρως αποκαλυπτικό mail από το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έχει πληρωθεί και κανένα άλλο από τα δύο υποχρεωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια της ΟΜΑΕ (προς την LLOYDS και την DAS). 

Με λίγα λόγια, με τα επίμαχα έγγραφα - ντοκουμέντα, αποδεικνύεται ότι ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης διαβεβαίωσε την Περιφέρεια Αττικής και την Τροχαία ότι οι αγώνες μπορούν να διεξαχθούν διότι -υποτίθεται- πληρούσαν όλους τους όρους και τους κανόνες, χωρίς να έχει ελέγξει ή αποκρύπτοντας ότι οι αγώνες ήταν ανασφάλιστοι!

Ας θυμηθούμε, όμως, ποια ακριβώς διατύπωση και ποια ημερομηνία απαντά δια επιστολής (παραμονή των αγώνων) ο περιβόητος Λευτέρης Αυγενάκης σε Περιφέρεια και Τροχαία ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για να αναβάλλονταν οι αγώνες Ράλλυ.

Χωρίς να ζητήσει να γίνει έλεγχος, χωρίς να επιληφθεί ο ίδιος, επειδή του τηλεφώνησε κολλητός-φίλος του μεγαλοεφοπλιστής (όχι ο γνωστός υπόδικος), ο οποίος ήταν χορηγός του αγώνα, αλλά και έχει συμφέροντα απ' αυτούς, ρίσκαρε την ασφάλεια οδηγών-αθλητών, φιλάθλων, αλλά και ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι σε περίπτωση ατυχήματος ή και δυστυχήματος ήταν ανασφάλιστοι! 

Να θυμίσουμε πως η ΟΜΑΕ (η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού) εκείνες τις ημέρες ήταν προσωρινή (παραμένει ως σήμερα, δεν έχουν ακόμη γίνει εκλογές) λόγω του ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και δη ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, καθαίρεσε το προηγούμενο ΔΣ, εκτελώντας το καθήκον του, καθώς υπήρχε σχετική δικαστική απόφαση περί σοβαρών παραβάσεων, μεταξύ αυτών και οικονομικών ατασθαλιών... Τότε, τα PIPERATA.GR είχαν αποκαλύψει ότι Αυγενάκης - Μαυρωτάς είχαν γίνει «μαλλιά κουβάρια», διότι ο υφυπουργός ήθελε να περάσει πρώτα τον αθλητικό νόμο, ώστε μετά να κράταγε το παράνομο ΔΣ, καθώς προσδοκούσε με φωτογραφική διάταξη να το νομιμοποιήσει.

Η διάταξη, τελικά, περί δικαιώματος συμμετοχής σε αγωνοδίκες στο ΔΣ της ΟΜΑΕ δεν πέρασε, διότι ο Μαυρωτάς τους χάλασε τη μανέστρα... Πέρασε, όμως, άκουσον - άκουσον, το δικαίωμα συμμετοχής στα ΔΣ της ομοσπονδίας και των σωματείων για Αλυτάρχες και κριτές! Και για να καταλάβει όποια/ος δεν ξέρει από μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι σαν να επέτρεψε σε ενεργεία αρχιδιαιτητές και διαιτητές να είναι σε ΔΣ σωματείων και να διαιτητεύουν αθλητές των ανταγωνιστικών σωματείων ή/και να είναι μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας τους.

Το γιατί και το πως, είναι ένα άλλο ρεπορτάζ από μόνο του. Θα επανέλθουμε με επιπλέον αποκαλύψεις, σχετικά με το τι συμφέροντα ήθελε να εξυπηρετήσει ο υφυπουργός!

Για να επανέλθουμε στο επίμαχο και να δώσουμε συνέχεια: Ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν υπάρχουν ούτε αυτή τη στιγμή που γράφεται το παρόν αποκλειστικό ρεπορτάζ. Η ομοσπονδία χρωστάει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στις ασφαλιστικές εταιρίες και δεν έχει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο της για να καλύψει τα φετινά. Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, είναι στον αέρα το καλεντάρι των αγώνων του 2020. 

Συνάμα, χρωστάει σε τρίτους πάνω από 600.000 ευρώ, ενώ έχουν υπεξαιρεθεί τα χρήματα των οδηγών-αθλητών, οι οποίοι είχαν καταβάλει εγκαίρως τα ποσά που αναλογούσαν στα ασφαλιστήρια συμβόλαια τους. Κι όμως, η ΟΜΑΕ άφησε απλήρωτες τις ασφαλιστικές και άδεια τα ταμεία της!

Κι αυτό το αμαρτωλό και έκπτωτο ΔΣ ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε μάχη για να το κρατήσει και έγινε «μαλλιά κουβάρια» με τον ΓΓΑ, Γιώργο Μαυρωτά, γιατί έπραξε το καθήκον του, παρακούοντας τις «αμαρτωλές εντολές» του προϊσταμένου - υφυπουργού του, ο οποίος ήθελε να μην υπογράψει την έκπτωση τους πριν τον νέο αθλητικό νόμο, με απώτερο στόχο να τους προστατεύσει με διάταξη (που τελικά δεν πέρασε), προκειμένου μετά να μην υφίσταται η έκπτωση τους, η οποία βασιζόταν στο ότι συμμετείχαν στο ΔΣ αγωνοδίκες. Το γιατί; Κι αυτό θα αποκαλυφθεί, όπως κι άλλα πολλά, σε επόμενο αποκλειστικό ρεπορτάζ μας.

Κι επειδή το επόμενο ρεπορτάζ του PIPERATA.GR θα πάει σε οικονομικό εισαγγελέα, τότε, θα δούμε που θα κρυφτεί όλη η ΝΔ, καθώς το σκάνδαλο ξεκινάει επί εποχής που υφυπουργός αθλητισμού ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης. Όπως θα δούμε που θα κρύβεται ο σημερινός πρωθυπουργός που καμαρώνει τον υφυπουργό του! Διότι τα σκάνδαλα, όπως έχουμε αποκαλύψει ξανά, δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο. Μεγάλες μπίζνες, δυστυχώς, έχει και ο Ολυμπιακός αθλητισμός και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Να δείτε μπίζνες... με το Ράλλυ Ακρόπολις!

ΥΓ.: Να σημειωθεί ότι το παραπάνω ληγμένο συμβόλαιο αστικής ευθύνης προς τρίτους ακόμη και πληρωμένο να ήταν, πάλι αποτελεί σκάνδαλο για την ΟΜΑΕ. Και ευθύνη για αυτό έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση. Διότι η ΟΜΑΕ παραβιάζει χρόνια τώρα και τον διεθνή κανονισμό, αλλά και το Προεδρικό Διάταγμα 281, όπου το άρθρο 15 ορίζει τα ασφαλιστικά συμβόλαια να είναι τα ίδια με αυτά των ΙΧ. Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι η ΟΜΑΕ ασφαλίζει μόνο το ατύχημα ή το δυστύχημα που θα αφορά έναν φίλαθλο ή ανυποψίαστο πολίτη! Δηλαδή, αν ένας αθλητής-οδηγός χτυπούσε δύο ή και περισσότερα άτομα δεν υπήρχε καμία ασφαλιστική κάλυψη!

Καταλάβατε, κύριε Αυγενάκη, γιατί την υπογραφή σας πρέπει να προσέχετε που τη βάζετε;

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV