Ραγδαίες εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα: Παραίτηση Καποτόπουλου και αναβάθμιση Καραμούζη-Κουτσουδάκη | piperata.gr Skip to main content

Ραγδαίες εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα: Παραίτηση Καποτόπουλου και αναβάθμιση Καραμούζη-Κουτσουδάκη

Να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό και να οδηγήσει σε παραίτηση τον Δημήτρη Καποτόπουλο αναγκάστηκε ο CEO της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, αναβαθμίζοντας τους Βασίλη Καραμούζη και Γιώργο Κουτσουδάκη.

Αρχικά, ο σχεδιασμός που είχε προκριθεί προέβλεπε τη διατήρηση του κ. Καποτόπουλου στο διοικητική συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, μέχρι τουλάχιστον τη γενική συνέλευση, ωστόσο, υπό την πίεση του ΤΧΣ και μετά από εσωτερικές αντιδράσεις που προκάλεσε η διαρροή του, η διοίκηση της τράπεζας αναγκάστηκε να κάνει πιο δραστικά βήματα στην κατεύθυνση της λειτουργικής αναδιάρθρωσης.

Εν τέλει, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ο Δημήτρης Καποτόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από εκτελεστικό μέλος ΔΣ.

Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε ότι κατά την ίδια συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε τον ορισμό του κ. Βασίλειου Καραμούζη ως Γενικού Διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Αντιστοίχως, ο κ. Γεώργιος Κουτσουδάκης αναβαθμίστηκε εντός της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης Εταιρικής Τραπεζικής στη θέση του Γενικού Διευθυντή Εταιρικής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Ναυτιλιακού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καποτόπουλο για τη συνεργασία και τη σημαντική συνδρομή του στο έργο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι τροποποιήσεις αυτές ευθυγραμμίζονται με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η διοίκηση της τράπεζας προς τις εποπτικές και κανονιστικές αρχές και οδηγούν σε μείωση του ρίσκου, ενώ βελτιώνουν την κυβερνησιμότητα της τράπεζας, τόσο στο day-to-day επίπεδο, όσο και μακροσκοπικά.

Πλέον, το πρόγραμμα λειτουργικής αναδιάταξης του τεράστιου οργανισμού της Εθνικής Τράπεζας, αναμένεται να επιταχυνθεί άρδην, ενώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση τομέων δραστηριοποίησης, με έμφαση σε αγορές αιχμής, όπως τα ενεργειακά.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV