ΟικονομίαΠιπεράτα Παρασκήνια ...δια χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Ο αυστραλιανός κολοσσός “Link” μέσω “Pepper” στην Ελλάδα για τo “νέο ασφαλιστικό” τοπίο…

Κυρίαρχη θέση στις αποχωρήσεις που έχουν ήδη καταγραφεί στην ελληνική αγορά των servicers, έχει η έξοδος της Pillarstone, που ανήκε στο αμερικανικό επενδυτικό fund KKR. Την ίδια ώρα, μπαράζ αλλαγών διαμορφώνει τους ισχυρούς παίκτες στην ελληνική αγορά των «κόκκινων δανείων», οι οποίοι θα είναι και αυτοί που θα μείνουν.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Η αποχώρηση της εν λόγω ευρωπαϊκής πλατφόρμας συνδέθηκε με την αποτυχία του εγχειρήματος της φαρμακοβιομηχανίας FAMAR και υπήρξε από τις πιο ηχηρές περιπτώσεις καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ήταν και μία από τις βασικές αιτίες κατάρρευσης της συμφωνίας, ανάμεσα στην KKR και του ισχυρού άνδρα της Pillarstone Τζον Ντέιβισον.

Στο μεταξύ, το αμερικανικό επενδυτικό fund “ΚΚR” συνεχίζει να διατηρεί συμφέροντα στην ελληνική αγορά των κόκκινων δανείων, μέσω του ελέγχου που διατηρεί στον όμιλο Pepper, ο οποίος με τη σειρά του έχει λάβει άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψαν τα PIPERATA.GR στην Ελλάδα και το RPN.com.cy στην Κύπρο, αλλά και ο  ίδιος όμιλος ανακοίνωσε τελικά διεθνώς το Σάββατο (1/2), η Pepper που εκτός από την Ευρώπη δραστηριοποιείται στην Αυστραλία, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική, παραχωρεί τον ευρωπαϊκό κλάδο διαχείρισης δανείων -μεταξύ αυτών και την ελληνική δραστηριότητα- στον αυστραλιανό όμιλο Link. 

Σημειωτέον ότι η Link είναι πολυεθνική εταιρεία, εισηγμένη στο αυστραλιανό χρηματιστήριο με αποτίμηση 1,5 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μαζί με τα pension funds που συσχετίζεται πρόκειται να αποτελέσει έναν πολύ μεγάλο δυνητικό επενδυτή στην Ελλάδα και μάλιστα σε πολλούς τομείς και όχι μόνο στο χώρο των «κόκκινων δανείων». 

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *