Άσκηση προσομοίωσης για αντιμετώπιση κρούσματος κορωνοϊού στην Αλεξανδρούπολη (pics) | piperata.gr Skip to main content

Άσκηση προσομοίωσης για αντιμετώπιση κρούσματος κορωνοϊού στην Αλεξανδρούπολη (pics)

Άσκηση προσομοίωσης για την αντιμετώπιση ενός πιθανού κρούσματος του νέου κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, η άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού κορονωϊού 2019-nCoV, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια για την επιτυχή έκβαση της άσκησης.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στον πλήρη έλεγχο και επιχειρησιακό συντονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών, αναφορικά με την προετοιμασία και τη διακομιδή ύποπτου περιστατικού κορονωϊού από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ, καθώς και την υποδοχή του από το νοσοκομείο αναφοράς.

Στην άσκηση προσομοίωσης αξιολογήθηκε η επιχειρησιακή λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα όλων των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η εφαρμογή των κανόνων διακομιδής και υποδοχής ύποπτου περιστατικού κορονωϊού , με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων δομών και υγειονομικών αρχών (Υπουργείο Υγείας, ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, ΕΟΔΥ, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΤΕΠ νοσοκομείου, Επιτροπή Λοιμώξεων νοσοκομείου).

Ανάλογες ασκήσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα. Η επόμενη άσκηση θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV