Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις Μαρινάκη - Forthnet | piperata.gr Skip to main content

Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις Μαρινάκη - Forthnet

Στη Forthnet φαίνεται να στρέφει το ενδιαφέρον του το fund Duet Group, μετά τις άκαρπες συζητήσεις με την Praxia.

Στο τελικό στάδιο φαίνεται να βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη με την Forthnet, με πηγές της αγοράς να τονίζουν ότι οι υπογραφές θα μπουν μέχρι το τέλος του μήνα. Παρότι μάλιστα μια νέα πρόταση για την εξαγορά δανείων και μετοχών της Forthnet έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεν φαίνεται να επηρεάζει το, ήδη σε προχωρημένο στάδιο, deal των τραπεζών με την Alter Ego.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, το βρετανικό επενδυτικό fund Duet Group έχει καταθέσει δεσμευτική και άμεσα υλοποιήσιμη προσφορά στις τράπεζες Εθνική, Alpha και Πειραιώς. Το εν λόγω fund μάλιστα δεν έχει εκδηλώσει πρώτη φορά ενδιαφέρον για την Forthnet, αφού ήδη από πέρυσι είχαν γίνει συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ποιo είναι το βρετανικό fund Duet Group
Να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για το βρετανικό επενδυτικό fund το οποίο είχε εκφράσει την πρόθεσή του να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στην ψηφιακή τράπεζα Praxia. Στην περίπτωση της Praxia μάλιστα η Duet ήταν διατεθειμένη να καταθέσει άμεσα τα 25 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με επιπλέον 25 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της τράπεζας. Οι συζητήσεις δεν προχώρησαν και η Praxia υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του συνόλου των μετοχών της στην Viva Wallet Holdings.

«Κάτι αντίστοιχο που συνέβη με την Praxia θα συμβεί και στην περίπτωση της Forthnet» αναφέρουν πηγές της αγοράς στο insider.gr, υπονοώντας ότι η πρόταση του Duet Group δεν θα διαφοροποιήσει τις εξελίξεις δεδομένου ότι και o έλεγχος των συμβατικών κειμένων της συμφωνίας με την Alter Ego έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν μόνο τεχνικής και νομικής φύσεων εκκρεμότητες.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι συζητήσεις με την Alter Ego ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, η διαδικασία όμως παρατάθηκε καθώς η διοίκηση είχε επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης του Mega Channel. Όπως είναι γνωστό η Alter Ego έχει συμφωνήσει έναντι 41 εκατ. ευρώ να αποκτήσει τον έλεγχο των μετατρέψιμων σε μετοχές ομολογιών που έχει εκδώσει η εισηγμένη και που κατέχει σήμερα η πλευρά των τραπεζών, επιτυγχάνοντας σημαντικό haircut των δανείων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο οι τράπεζες θα διατηρήσουν ποσοστό της τάξης του 15%, του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet. Να σημειωθεί ότι οι τραπεζες λέγχουν αθροιστικά ένα ποσοστό της τάξης του 36,2% (η Τράπεζα Πειραιώς 13,69%, η Εθνική Τράπεζα ποσοστό 11,01%, η Alpha Bank ποσοστό 7,69% και η Attika Bank 3,81%). Στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet συμμετέχουν επίσης η μητρική εταιρεία της Wind, Crystal Almond Holdings, με ποσοστό 22,17% το Δημόσιο της Τυνησίας μέσω της Tunisia Telecom, TT ML Limited και GO Plc. με ποσοστό 15,19% και ο Άραβας επιχειρηματίας Abdulaziz Al Ghurair με ποσοστό 14,42% και το ΙΤΕ.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV