Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου: Ποια δεδομένα "κλέβει" το κινητό | piperata.gr Skip to main content

Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου: Ποια δεδομένα "κλέβει" το κινητό

Η τεχνολογία αυτοματοποιημένης αναγνώρισης προσώπου αποτελεί μία λειτουργία που μας έχει βάλει σε σκέψεις.

Τα ανθρώπινα πρόσωπα είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να γίνονται διακριτά το ένα από το άλλο. Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας εξέλιξης μέσα στο χρόνο, ώστε τα άτομα να μπορούν να αναγνωρίζουν τα μέλη μιας κοινωνικής ομάδας και να εντοπίζουν τα "ξένα" πρόσωπα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, ωστόσο, η παραπάνω φυσική εξέλιξη έχει αρχίσει να εξυπηρετεί και τους ερευνητές διαφόρων εφαρμογών και να εισάγει νέες τεχνολογίες. Ερευνητές του Facebook, της Google ή άλλων οργανισμών, έχουν σχεδόν τελειοποιήσει τις τεχνικές αυτοματοποιημένης αναγνώρισης προσώπου.

Ένα υπολογιστικό σύστημα αναγνώρισης προσώπου έχει σε γενικές γραμμές τα ίδια «συστατικά» με το ανθρώπινο σύστημα. Συγκεκριμένα, τα μάτια θα μπορούσαν να παραλληλιστούν με τις φωτογραφικές μηχανές, το ανθρώπινο μυαλό με τους διάφορους αλγόριθμους, ενώ η μνήμη με τη βάση δεδομένων.

Γιατί, όμως, οι μεγάλες εταιρείες ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τη συγκεκριμένη τεχνολογία; Πρόκειται για μια τεχνολογία που αφορά τη διαδικτυακή μας ζωή ή επεκτείνεται σταδιακά και στην offline πραγματικότητα;

Το παρακάτω βίντεο δίνει μια σαφή απάντηση σχετικά με την αναγνώριση πρόσωπο:

https://www.youtube.com/watch?v=cc0dqW2HCRc&feature=emb_title

Το βίντεο εξηγεί την ιστορία και την απαρχή της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τη τεχνολογία οι εφαρμογές, αλλά και τον σκοπό.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.