Βουλευτής της ΝΔ... διπλοθεσίτης στο δημόσιο! - Έκθετος και ο Μητσοτάκης (έγγραφα-ντοκουμέντα) | piperata.gr Skip to main content

Βουλευτής της ΝΔ... διπλοθεσίτης στο δημόσιο! - Έκθετος και ο Μητσοτάκης (έγγραφα-ντοκουμέντα)

Κι ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της ένστασης από το Εκλογοδικείο σε βάρος του βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, από τον πρώτο επιλαχόντα του κυβερνώντος κόμματος στο νομό, Φώτη Κουτσουπιά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο, τα PIPERATA.GR φέρνουν στο φως της δημοσιότητας όλα τα αποδεικτικά έγγραφα που δείχνουν ότι, ο εν λόγω πολιτικός, ως μόνιμος έμμισθος -υπάλληλος- του δήμου της Βέροιας, έχει πράγματι παραβιάσει το άρθρο 56 του Συντάγματος περί εκλογιμότητας.

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Το αξιοσημείωτο είναι ότι συνεχίζει να είναι διπλοθεσίτης, καθώς έως και σήμερα λαμβάνει τις μηνιαίες απολαβές του από τον Δήμο Βέροιας, ενώ κάθε μήνα εισπράττει διάφορες δαπάνες (ίσως και ανεξέλεγκτες;) για εκτός έδρας, με την ιδιότητα του έμμισθου μόνιμου υπαλλήλου - δικηγόρου, όπως και τη βουλευτική αποζημίωση, υποστηρίζοντας κιόλας δημοσίως ότι όλα βαίνουν καλώς και πως η εκλογή του δεν εμπίπτει σε κανένα απολύτως κώλυμα!

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσαβδαρίδης εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο το προεδρείο της Βουλής, όσο και -πολύ περισσότερο- τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που, ενώ έχουν ενημερωθεί πλήρως για το ζήτημα, δεν ζητούν την άμεση παραίτηση του. Αν μη τι άλλο, από τον δήμο Βέροιας! Άλλωστε, σύμφωνα με το νόμο και το Σύνταγμα, όταν θα έπαυε να ήταν βουλευτής δικαιούταν να επέστρεφε στην οργανική του θέση. Κι έτσι στο εκλογοδικείο οσονούπω θα κρινόταν μόνο το ότι δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Γιατί μπορεί να μην υπάρχει αντίστοιχη προηγούμενη απόφαση (νομολογία), μιας και για πρώτη φορά ένας βουλευτής έχει γράψει στα «παλαιότερα των υποδημάτων του» το Σύνταγμα, οπότε οι δικαστές του Εκλογοδικείου καλούνται να κρίνουν την περίπτωση του, που σαφώς πλέον θα αποτελέσει νομολογία για αντίστοιχες επόμενες, εν τούτοις, το θέμα είναι και ηθικό.

Όπως θα διαπιστώσετε, με μία καλή ανάγνωση, τόσο του άρθρου 56, όσο και των παρακάτω αποδεικτικών ντοκουμέντων, ο κ. Τσαβδαρίδης έχει ξεκάθαρα καταστρατηγήσει το Σύνταγμα. Όμως, ταυτόχρονα, τίθεται σαφώς ηθικό ζήτημα για τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Κι αυτό δεν πρόκειται να κριθεί σε κανένα δικαστήριο...

'Αρθρο 56: (Κωλύματα εκλογιμότητας)

«Έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου, υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας, υπάλληλοι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, διοικητές, υποδιοικητές ή πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ή διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου ή δημόσιων επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος ή επιχειρήσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές, αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξή τους ως υποψηφίων. Η παραίτηση συντελείται με μόνη τη γραπτή υποβολή της. Αποκλείεται η επάνοδος στην ενεργό υπηρεσία των στρατιωτικών που παραιτούνται...». 

Αυτά λοιπόν ορίζει το Σύνταγμα και δεν μπορούν να έχουν καμία άλλη ερμηνεία πέραν αυτής που καταλαβαίνει οποιοσδήποτε νοήμων πολίτης! 

Τα πράγματα, πάντως, πρέπει να είναι ακόμη χειρότερα... Η διαδικασία ορίζει ο κάθε υποψήφιος να υπογράφει και ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ότι δεν κατέχει έμμισθη θέση στο δημόσιο!  Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.