Πως ζει ένα άτομο που πάσχει από κατάθλιψη; | piperata.gr Skip to main content

Πως ζει ένα άτομο που πάσχει από κατάθλιψη;

Η κατάθλιψη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια κακή διάθεση. Είναι μια διαταραχή που σκιάζει τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αντιλήψεις του κόσμου και τις σχέσεις τους με τους άλλους. Μπορεί να φαίνεται διαφορετική για κάθε άνθρωπο, καθώς κάποιοι μπορεί να βιώσουν έντονη θλίψη ενώ άλλοι μπορεί να αισθάνονται ευερεθισμένοι, ανήσυχοι ή θυμωμένοι.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι σχεδόν ένας στους πέντε ανθρώπους στις ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει μείζονα κατάθλιψη σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Έτσι, οι πιθανότητες να έχετε έναν αγαπημένο που έχει βιώσει τη διαταραχή σε ένα σημείο ή άλλο είναι πολύ μεγάλες. Αυτοί οι συνεχώς ενοχλημένοι φίλοι που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν ή έχουν διαταραχές ύπνου, θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι καταθλιπτικοί.

Άλλες ενδείξεις που μπορούν να αναζητήσουν μπορεί να είναι η απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κάποτε ήταν διασκεδαστικές, η δυσκολία λήψης αποφάσεων, οι αλλαγές στον ύπνο και το φαγητό, η απώλεια ενέργειας ή η υποτονικότητα, η αίσθηση της ενοχής ή η απελπισία, ακόμη και οι αυτοκτονικές σκέψεις.

Σκοπός του συγκεκριμένου video είναι δείξει στο κοινό πώς βιώνει την καθημερινότητά του ένα άτομο που πάσχει από κατάθλιψη. Στόχος της δημιουργού ήταν να δείξει πως η κατάθλιψη δεν είναι μία απλή στεναχώρια ή η θλίψη, και ξεπερνάει τα όρια του να ακούς στενάχωρη και καταθλιπτική μουσική κοιτώντας έξω από το παράθυρο.

Η ίδια δεν έχει βιώσει ποτέ κατάθλιψη, αλλά όπως δηλώνει έχει ζήσει με ανθρώπους που έπασχαν από διπολική διαταραχή, οπότε γνωρίζει κάποια πράγματα επί του θέματος, τα οποία προσπάθησε να αποτυπώσει σε ένα αρκετά ενδιαφέρον τρίλεπτο video.

Δείτε το βίντεο εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=EJ_S5Rjt_iI&feature=emb_titleAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.