Ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Αμερικανών και δυνάμεων του 'Ασαντ στην Συρία - Επιτέθηκαν αμερικανικά τζετ | piperata.gr Skip to main content

Ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Αμερικανών και δυνάμεων του 'Ασαντ στην Συρία - Επιτέθηκαν αμερικανικά τζετ

Συρράξεις σημειώθηκαν την Τετάρτη ανάμεσα στις αμερικανικές δυνάμεις και τους συμμάχους τις και τα στρατεύματα που είναι πιστά στην κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κοντά στο Καμισλί, στην βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ανταποκριτή του AFP.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι Αμερικανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ σε σημείο ελέγχου έξω από το χωριό  Χερμπάτ Άμο, όταν δέχτηκαν πυρά από όπλα μικρού βεληνεκούς καθώς οι κάτοικοι χωριού εμπόδισαν αμερικανική αυτοκινητοπομπή να το διασχίσει, με αποτέλεσμα η κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα στις αμερικανικές δυνάμεις και πολιτοφυλακές πιστές στην κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κοντά στο Καμισλί, στην βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ανταποκριτή του AFP.

Η σύντομη αυτή και σπάνια χερσαία αντιπαράθεση ξέσπασε κατά την «ακούσια» διέλευση μιας αμερικανικής στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής από το χωριό Χερμπάτ Άμο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι συγκρούσεις, οι οποίες προκάλεσαν έναν νεκρό στην πλευρά των φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών, τερματίστηκαν έπειτα από αμερικανική επιδρομή που έγινε στον τομέα, η οποία επέτρεψε την απομάκρυνση δύο αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων από το χωριό, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο χωριό ζουν κάτοικοι Κουρδικής καταγωγής, που δεν συγχωρούν στις ΗΠΑ ότι τους εγκατέλειψαν ανοίγοντας τον δρόμο για την εισβολή του Ερντογάν.

Την ίδια ώρα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τουλάχιστον μια αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Χάσακα στην βορειοανατολική Συρία, όπου Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν έναν άνθρωπο.

Νεκρός είναι ένας άμαχος, σύμφωνα με το SANA, το οποίο προσθέτει ότι άλλος ένας τραυματίστηκε όταν οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που σταμάτησαν τα αμερικανικά οχήματα σε σημείο ελέγχου ανατολικά του Καμισλί.

Μετά το περιστατικό αυτό με τα πυρά έγινε αεροπορική επιδρομή σε χωριό της αγροτικής περιοχής του Καμισλί, κοντά στην μεθόριο με την Τουρκία, διευκρίνισε επίσης το SANA.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, το Anadolu, μετέδωσε την ίδια ώρα ότι έγιναν δύο αεροπορικές επιδρομές.

Να τονιστεί πως το περιστατικό σηματοδοτεί μια σπάνια σύρραξη μεταξύ στρατευμάτων των ΗΠΑ και του Ασαντ, ο οποίος στηρίζεται στρατιωτικά από την Ρωσία. Μάλιστα στην ίδια περιοχή έχουν αναπτυχθεί και ρωσικές δυνάμεις κάτι που αναμφίβολα αναμένεται να κλιμακώσει τις εντάσεις.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.