Πολιτική

Ο Κακλαμάνης πήρε το όπλο του και “πυροβόλησε” τον σύμβουλο του Κυριάκου, Θάνο Ντόκο για την Χάγη!

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, δεν μασάει τα λόγια του. Και όταν μιλήσει, θα μιλήσει με ονόματα. Σήμερα, ο βουλευτής της Ν.Δ. πήρε ξεκάθαρη θέση εναντίον του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Θάνου Ντόκου, αλλά και του καθηγητή, πρώην υφΥΠΕΞ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Χρήστου Ροζάκη  σχετικά με την εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, η οποία με τίτλο «Μας συμφέρει η Χάγη;» ανοίγει συζήτηση για το βασικό και κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί το τελευταίο διάστημα την Ελλάδα.

Ειδικότερα και αναφερόμενος στα «αγκάθια» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο, ότι βασικό ζήτημα είναι οι εξωθεσμικοί παράγοντες, οι οποίοι δεν θα έπρεπε καν να μιλούν, όπως είναι ο κ. Ντόκος.

«Το πρώτο αγκάθι είναι τα εθνικά θέματα και δεν αναφέρομαι στο αν έχουμε ικανές ένοπλες δυνάμεις. Εγώ τις εμπιστεύομαι και πιστεύω ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι ικανοί να τα υπερασπίσουν με απόλυτη επιτυχία. Εκεί που ανησυχώ είναι από μια κινητικότητα που βλέπω κυρίως από εξωθεσμικούς παράγοντες σχετικά με την προσφυγή στη Χάγη. Η επανεμφάνιση Ροζάκη και όχι μόνο. Εγώ δημοσίως εναντιώθηκα και στις δηλώσεις του κ. Ντόκου. Είπα ότι όταν είσαι σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργό δεν μπορείς να δηλώνεις ότι εκφράζεις τις προσωπικές σου απόψεις. Προσωπική άποψη μπορούσε να την έχει ο κ. Ντόκος όταν ήταν στο ΕΛΙΑΜΕΠ, όταν είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού, καταρχήν δεν μιλάει», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επανεμφάνιση Ροζάκη και το αν βρήκε κάποιο κενό για να μπορέσει να ανοίξει κάποια συζήτηση για τη Χάγη: «Είναι βάσιμη αυτή η υποψία. Παραδείγματος χάρη μέσα στην κινητικότητα, δεν θα κάνω και διαφήμιση της εκδήλωσης για να πω πότε και πού θα γίνει. Υπάρχουν και αρθρογραφίες για το πόσο μας συμφέρει να πάμε στη Χάγη με όλο το πακέτο. Μόνο που δεν ξέρει κανείς ποιο είναι το πακέτο».

Ερωτηθείς για το εάν πρέπει να πάμε στη Χάγη, είπε τα εξής: «Ένας καλοπροαίρετος θα μπορούσε να πει γιατί να μην συζητήσουμε την οικονομική συνεκμετάλλευση και να τελειώσουν εκεί τα θέματα. Όμως ποιος άλλος εγγυάται τι άλλο μπορεί να κρύβεται από πίσω. Ακούσαμε τον Ερντογάν και τον Τσαβούσογλου να λένε για αποστρατικοποίηση στα νησιά του Αιγαίου. Γκρίζαραν όλα τα νησιά. Αυτά ποιος τα διασφαλίζει;».

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *