Πολιτική

Επαναφορά του φρέσκου γάλακτος στις πέντε ημέρες ζητά ο Χαρακόπουλος

Χαρακόπουλος

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επιμένει στην επαναφορά του φρέσκου γάλακτος στις πέντε ημέρες. Ήδη από τον Μάρτιο του 2014 ήρθε σε κόντρα με τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το συγκεκριμένο θέμα.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για «παταγώδη αποτυχία του μέτρου της απελευθέρωσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος» και επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί παρά τα όσα υποστήριζε πριν κερδίσει τις εκλογές του 2015, προώθησε την απόλυτη απελευθέρωση.

Οι συνέπειες της λανθασμένης πολιτικής, υποστηρίζει, επιβεβαιώθηκαν από την πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου που σε απάντησή της στον κ. Χαρακόπουλο ανέφερε ότι το μέτρο δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Το ερώτημα του Χαρακόπουλου

«Με δεδομένη την επίσημη ομολογία της ελληνικής πολιτείας ως προς την παταγώδη αποτυχία του μέτρου της απελευθέρωσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, που δεν επέφερε μείωση της τιμής στο ράφι, αλλά αντιθέτως είχε ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στους παραγωγούς, προτίθεστε να επαναφέρετε το φρέσκο γάλα στις 5 ημέρες, όπως ήταν πριν το 2014;», είναι το ερώτημα που θέτει ο βουλευτής της ΝΔ στους υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Έχουν περάσει 6 χρόνια από την αντιπαράθεση για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, που επιβλήθηκε από την περιβόητη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Όπως είναι γνωστό, τότε, απέναντι στην αδικαιολόγητη αυτή απόφαση, ηγέρθη κύμα διαμαρτυριών από τους παραγωγούς. Δικαίως οι κτηνοτρόφοι υποστήριζαν ότι το αποτέλεσμα της επιμήκυνσης θα ήταν η αθρόα εισαγωγή γάλακτος από χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης με “λίμνες γάλακτος” και “βουνά βουτύρου” χωρίς, όμως, ταυτόχρονα αυτό να επιδράσει θετικά στην τσέπη του καταναλωτή», αναφέρει και προσθέτει πως υπερασπίστηκε τις θέσεις μέχρις του σημείου παραίτησης από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με στόχο έστω και την ύστατη να ματαιωθεί το μέτρο.

«Δυστυχώς, εν μέσω ενός ορυμαγδού παραπληροφόρησης, που επεδίωκε τον κοινωνικό αυτοματισμό, με θύμα την αλήθεια και την ελληνική πρωτογενή παραγωγή, η διάρκεια του γάλακτος επιμηκύνθηκε, αν και μόνο για δύο ημέρες, χάριν και της παραιτήσεώς μου», αναφέρει και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως κυβέρνηση άλλαξε γραμμή πλεύσης κατά 180 μοίρες.

Καταλήγει δε, λέγοντας πως η κατάσταση για την ελληνική κτηνοτροφία και ιδιαίτερα τους αγελαδοτρόφους παραμένει δυσχερής, και οι παραγωγοί βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, ενώ οι καταναλωτές ουδεμία ωφέλεια έχουν δει στο πορτοφόλι τους.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *