Αισιόδοξη η Κομισιόν για Ελλάδα: Που "κλειδώνει" η ανάπτυξη - Προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις | piperata.gr Skip to main content

Αισιόδοξη η Κομισιόν για Ελλάδα: Που "κλειδώνει" η ανάπτυξη - Προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις

Τις χειμερινές προβλέψεις της για την Ελλάδα και τα κράτη – μέλη ανακοίνωσε προ ολίγου η Κομισιόν.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα η Κομισιόν προέβη σε θετική αναθεώρηση, προβλέποντας ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,4% το 2020, έναντι 2,3% της προηγούμενης πρόβλεψης, που δημοσιεύτηκε το φθινόπωρο.

" Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις"

Αναφορικά με το 2020, η Κομισιόν αναμένει ότι η ανάπτυξη θα «κλειδώσει» τελικά στο 2,2% (προηγούμενη εκτίμηση 1,8% του ΑΕΠ) και δηλώνει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό 2% ή περισσότερο στο υπό εξέταση διάστημα υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Το τρίτο τρίμηνο του 2019 το πραγματικό ΑΕΠ κινήθηκε ανοδικά κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση και 2,3% σε ετήσια. Αυτό οδήγησε την πραγματική ανάπτυξη στο 2,2% το πρώτο εννεάμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Από την έκθεση της Κομισιόν, προκύπτει ότι οι καθαρές εξαγωγές ήταν για μια ακόμη φορά ο βασικός οδηγός. Παρά την χαμηλότερη ανάπτυξη σε κάποιες από τις αγορές που κατά κύριο λόγο κατευθύνονται τα ελληνικά προϊόντα, η ανάπτυξη των εξαγωγών παρέμεινε ανθεκτική, υποδεικνύοντας περαιτέρω κέρδη σε επίπεδο μεριδίου αγοράς, περιλαμβανομένου του τουριστικού κλάδου.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV