Παραπολιτικά

Μύλος στην Βουλή με «Χρυσαυγίτικο» παραλήρημα Βρούτση να εξαγριώνει τον Χρήστο Κατσώτη (ΚΚΕ)

«Μύλος» η ολομέλεια με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να «παραληρεί» εναντίον προσφύγων και μεταναστών, «με τρόπο που θα έκανε ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής», όπως σχολίαζαν συνάδελφοί του…

Γράφει ο Σωκράτης Λαδόπουλος

Ο Χρήστος Κατσώτης του ΚΚΕ είχε μόλις ζητήσει με επίκαιρη ερώτηση από την κυβέρνηση να καταργήσει την διάκριση περί του χρόνου διαμονής στην Ελλάδα ενός ασφαλισμένου ανεξαρτήτως εθνικότητας και να διασφαλίσει τις ίδιες προϋποθέσεις χορήγησης σύνταξης σε όλους.

Αυτό όμως που έριξε «λάδι στην φωτιά» ήταν η προτροπή του Χ. Κατσώτη προς τους Βορειοηπειρώτες να συμμετέχουν στην απεργία του ΚΚΕ.

Για να πάρει μια απάντηση από τον Υπουργό Εργασίας που προκάλεσε ένταση και κατέληξε με την «έκρηξη» του Χρήστου Κατσώτη να ουρλιάζει από τα έδρανα της Βουλής με κλειστό μικρόφωνο…

«Ελάτε να απεργήσουμε εναντίον των Ελλήνων να τους πάρουμε την σύνταξη»

Ο Γιάννης Βρούτσης αμέσως μόλις πήρε τον λόγο, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε έντονο ύφος κατά του συνομιλητή του:

«Ο Κατσώτης λέει στους Έλληνες πληρώστε ότι πρόσφυγα και μετανάστη… Και λέει ο αδιόρθωτος Κατσώτης στους μετανάστες ελάτε στο ΚΚΕ… ελάτε να απεργήσουμε εναντίον των Ελλήνων να τους πάρουμε την σύνταξη… Μήπως ο Κατσώτης θα τα δώσει τα λεφτά από την τσέπη του ή το ΚΚΕ θα τα δώσει;»

Πριν ολοκληρώσει το παραλήρημα του ο Υπουργός Εργασίας ο Χρήστος Κατσώτης είχε σηκωθεί όρθιος ουρλιάζοντας αλλά όσα είπε διαγράφηκαν άμεσα από τα πρακτικά της Βουλής μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος απείλησε ότι «θα σηκωθεί όρθιος» και ανακάλεσε σε τάξη τον Βουλευτή του ΚΚΕ.

Για να ακούσει αμέσως μετά τον Γιάννη Βρούτση να επαναλαμβάνει το παραλήρημα του : «Απαράδεκτο αυτό που κάνει ο Κατσώτης. Καλεί στην απεργία όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες τάζοντας σύνταξη σε όλους, …απεργήστε εναντίον των Ελλήνων …να πάρουμε τον προϋπολογισμό των Ελλήνων να τα μοιράσουμε σε όλους…»

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four + sixteen =