Ο ερωτοχτυπημένος πρόεδρος του ΣτΕ, τα… ραβασάκια και το κύρος της Δικαιοσύνης | piperata.gr Skip to main content

Ο ερωτοχτυπημένος πρόεδρος του ΣτΕ, τα… ραβασάκια και το κύρος της Δικαιοσύνης

Μνήμες από το κακό παρελθόν ξύπνησε η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον αρχαιότερο των δικαστικών του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο.

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

Ο καθόλα άξιος και νομομαθής λειτουργός της Δικαιοσύνης, Αθανάσιος Ράντος, είχε σκανδαλίσει την κοινή γνώμη τον Οκτώβριο του 2016 όταν είχε δημοσιοποιηθεί ερωτική του αλληλογραφία με παντρεμένη  σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών όπου ο ίδιος δίδασκε και εκείνη ως φιλομαθής και επιμελής κατάφερε με επιτυχία να ολοκληρώσει και κατόπιν να εισαχθεί στο ΣτΕ.

Λόγω των διαστάσεων που είχε λάβει η υπόθεση, ο τότε πρόεδρος του Συμβουλίου Νίκος Σακελαρίου είχε αποστείλει το περιεχόμενο της «ζουζουνιάρικης» αλληλογραφίας στον υπουργό Δικαιοσύνης και κατόπιν στο Πειθαρχικό  το οποίο απάλλαξε τον κ. Ράντο. Και μάλιστα ομόφωνα με το  σκεπτικό ότι δημοσιοποιήθηκαν τεχνηέντως πράγματα προκειμένου να κάμψουν το ηθικό του επειδή είχαν προσφύγει στο ΣτΕ καναλάρχες κατά του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ο οποίος είχε κριθεί αντισυνταγματικός.

Όπως και να ‘χει όμως α) κανείς δεν αμφισβήτησε τα ηλεκτρονικά του ραβασάκια και β) ούτε και τον παραλήπτη…. Από τη στιγμή που δεν υφίσταται το αδίκημα της μοιχείας δεν έθιγε σε καμία περίπτωση το κύρος της Δικαιοσύνης.

Πώς της το ‘γραφε; «Έφυγα κι έκτοτε νιώθω ευνουχισμένος. Ό,τι με χαρακτηρίζει έμεινε εκεί, σε ένα κρεβάτι, σε έναν καναπέ». Σημειώνεται ότι ο κ. Ράντος είχε ξαναγίνει πρόεδρος του  ΣτΕ το 2018 αναπληρώνοντας για κάποιους μήνες τον κ. Σακελλαρίου που είχε παραιτηθεί αιφνιδίως καταγγέλλοντας παρεμβάσεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Δικαιοσύνη.  Τον διαδέχθηκε η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η οποία του ξανάδωσε πίσω τη θέση τώρα που έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η θητεία του λήγει τον Ιούνιο καθώς είναι γεννηθείς το 1953. Θα μπορούσε για λόγους αρχής και μόνο, να αρνηθεί αφού το όνομα του είναι «χαλασμένο». Όμως, όχι. Πάνω απ’ όλα ο τίτλος μέχρι τέλους.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.