Ζεστή σαλάτα με ρεβίθια λαχανικά και ντρέσινγκ | piperata.gr Skip to main content

Ζεστή σαλάτα με ρεβίθια λαχανικά και ντρέσινγκ

Νηστίσιμη και θρεπτική ζεστή σαλάτα με ρεβίθια, λαχανικά, κόκκινες πιπεριές και ντρέσινγκ. Απολαύστε την γιατί όχι και ως κυρίως γεύμα.

Υλικά

300γρ. ρεβίθια ψιλά, μουλιασμένα αποβραδίς
1 φύλλο δάφνης
8-10 πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε κομμάτια των 4-5 εκ.
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
150γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
3 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
½ ματσάκι άνηθο (χωρίς τους μίσχους), ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό βάζετε τα μουλιασμένα ρεβίθια και το φύλλο δάφνης και τα βράζετε για 1 ώρα. Στραγγίζετε τα ρεβίθια σε σουρωτήρι, πετάτε τη δάφνη και τα αφήνετε στην άκρη.

Χαράζετε ελαφρώς τα πράσα κατά μήκος και τα ξεπλένετε με νερό. Βάζετε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό στη φωτιά και, μόλις κοχλάσει, ρίχνετε τα κομμένα πράσα. Τα βράζετε για 20 λεπτά και τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τις πιπεριές και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε τα βρασμένα ρεβίθια, τα πράσα και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύετε.

Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξίδι, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνετε το μείγμα στο τηγάνι και ανακινείτε καλά το σκεύος για να ενωθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV