Αλμυρή «τούρτα» σπανάκι με αρωματισμένη μπεσαμέλ και ανθότυρο! | piperata.gr Skip to main content

Αλμυρή «τούρτα» σπανάκι με αρωματισμένη μπεσαμέλ και ανθότυρο!

Υπέροχη αλμυρή «τούρτα» σπανάκι με μπεσαμέλ αρωματισμένη με μυρωδικά και ανθότυρο. Εύκολη και πεντανόστιμη επιλογή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

150 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
150 γρ.αλεύρι

1/2 λίτρο γάλα
5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
500 γρ. σπανάκι
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
350 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα  σε χοντρό τρίφτη
200 γρ. κομμένο ανθότυρο  σε ορθογώνιες φέτες πάχους 0,5 εκ.
αλάτι -πιπέρι φρεσκοτριμμένο
φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ ως εξής: Ζεσταίνετε τα 2/3 από το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά με σύρμα. Ρίχνετε το γάλα χλιαρό. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε κι αυτή στο μείγμα.

Πλένετε και ζεματίζετε το σπανάκι για 2’-3’. Το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε. Το σοτάρετε για λίγο στο υπόλοιπο βούτυρο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλείφετε με βούτυρο μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα.

Ανακατεύετε την μπεσαμέλ με το μαϊντανό, τον άνηθο, την κεφαλογραβιέρα, το σοταρισμένο σπανάκι και αλατοπίπερο. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα, τοποθετώντας ανάμεσα τις φέτες του ανθότυρου. Πασπαλίζετε από πάνω με φρυγανιά. Ψήνετε την «τούρτα» σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 25’ και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: icookgreek.com



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV