Κορωνοϊός: 121 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Δεν εξαπλώνεται δραματικά εκτός Κίνας σύμφωνα με τον ΠΟΥ | piperata.gr Skip to main content

Κορωνοϊός: 121 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Δεν εξαπλώνεται δραματικά εκτός Κίνας σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Πολλαπλοί θάνατοι σημειώθηκαν χθες, Πέμπτη, εξαιτίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή της Κίνας.

Συγκεκριμένα, 121 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊου Covid-19 τη Πέμπτη.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας του νέου κορωνοϊού ανήλθε έτσι σε 1.380, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

5.090 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα

Επιπλέον, εντοπίστηκαν σε όλη την ηπειρωτική Κίνα 5.090 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19, γεγονός που αυξάνει σε 55.748 το σύνολο των κρουσμάτων.
Πέραν των 116 θανάτων που καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, αναφέρθηκαν δύο θάνατοι στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ και από ένας στις επαρχίες Ανχούι, Χενάν και Τσονγκτσίνγκ, κατά την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

6.723 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και μπόρεσαν να λάβουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, κατά την ίδια πηγή.

ΠΟΥ: Δεν εξαπλώνεται με δραματικούς ρυθμούς εκτός Κίνας

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού δεν αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς εκτός της Κίνας, ενημέρωσε σήμερα, Πέμπτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα, σε λιμάνι της Ιαπωνίας.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το πρόγραμμα Εκτάκτων Αναγκών Μάικ Ράιαν, η αύξηση κατά περίπου 14.000 των κρουσμάτων σε μία ημέρα, που ανακοίνωσε η Κίνα, αντικατοπτρίζει την αλλαγή στην προσέγγιση να καταγράφονται ασθενείς στην επαρχία Χουμπέι, η μόλυνση των οποίων επιβεβαιώνεται με ακτινογραφία θώρακα κι όχι μονάχα εκείνων που επιβεβαιώθηκαν μέσω αιματολογικών εξετάσεων.

Στο Χουμπέι καταγράφηκαν 242 θάνατοι την Τετάρτη, την φονικότερη μέρα από το ξέσπασμα της επιδημίας.

ΕΕ για κορωνοϊό: Χρειάζεται καλύτερος συντονισμός - Ποιες αποφάσεις πήραν οι «27»

«Είναι καίρια κατανοητό ότι τα περισσότερα από αυτά τα κρούσματα σχετίζονται με ένα διάστημα που πηγαίνει πίσω μέρες και εβδομάδες και εκ των υστέρων καταγράφηκαν ως κρούσματα, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στην αρχή της ίδιας της επιδημίας» επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην έδρα του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τον Ράιαν, εκτός της Κίνας έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι και 447 κρούσματα σε 24 χώρες.

«Εκτός των κρουσμάτων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess δεν βλέπουμε μια δραματική αύξηση στη μετάδοση εκτός της Κίνας» τόνισε ο ίδιος.

Σαράντα τέσσερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα, Πέμπτη, στο Diamond Princess, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να ανέρχεται σε 219, αν και οι αρχές γνωστοποίησαν ότι σεAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV