Συρία: Αναχαιτίστηκαν πολλαπλά χτυπήματα ισραηλινών πυραύλων (vids) | piperata.gr Skip to main content

Συρία: Αναχαιτίστηκαν πολλαπλά χτυπήματα ισραηλινών πυραύλων (vids)

Κυβερνητικές δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας στη Συρία αναχαίτισαν πολλαπλά χτυπήματα πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από το Ισραήλ.

Την είδηση μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA:  «Η αντιαεροπορική άμυνά μας αναχαίτισε εχθρικούς στόχους στον ουρανό της Δαμασκού», ανέφερε το πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι «οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν».

Βίντεο από την επίθεση με πυραύλους από το Ισραήλ

Η επίθεση εξαπολύθηκε περί τις 23:45, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις που επικαλέστηκε το πρακτορείο. Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, μεταδίδοντας ότι άκουσε πολλές ισχυρές εκρήξεις εκείνη την ώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=Fpc9Ziqf3lc&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?v=CHzxTfl4Gng&feature=emb_title

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) η οποία εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε πως επρόκειτο για επίθεση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, πληροφορία που δεν επιβεβαίωσε -κατά την πάγια πολιτική του- το ισραηλινό επιτελείο.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, στόχος ήταν παραστρατιωτικοί που υποστηρίζονται από το Ιράν κοντά στη συριακή πρωτεύουσα και κάποιοι από τους πυραύλους έπληξαν τους στόχους τους, συμπεριλαμβανομένης μιας αποθήκης όπλων κοντά στο αεροδρόμιο.

Το Ισραήλ εξαπολύει συχνά βομβαρδισμούς εναντίον παραστρατιωτικών ομάδων στη Συρία, διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να μετατρέψει τη συριακή επικράτεια σε προγεφύρωμα και ότι θέλει να βάλει τέλος στην ιρανική στρατιωτική παρουσία όπως και αυτή τμημάτων του στρατιωτικού βραχίονα της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Την 6η Φεβρουαρίου 23 Σύροι στρατιωτικοί και ξένοι μαχητές σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Συρία. Ανάμεσα στα θύματα ήταν τρεις Ιρανοί και επτά ξένοι μαχητές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μία ημέρα αργότερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι επιβατικό αεροσκάφος Airbus A-320 λίγο έλειψε να καταρριφθεί από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα όταν ισραηλινά μαχητικά το χρησιμοποίησαν για αντιπερισπασμό, ώστε να μπορέσουν να αποφύγουν πυραύλους επιφανείας-αέρος που βλήθηκαν εναντίον τους.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV