Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία μεταφέρει στρατεύματα από τον Έβρο μία ανάσα έξω από την Ιντλίμπ | piperata.gr Skip to main content

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία μεταφέρει στρατεύματα από τον Έβρο μία ανάσα έξω από την Ιντλίμπ

Κλιμακώνεται η κατάσταση στη Συρία. Πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι η Τουρκία μεταφέρει στρατεύματά από τα σύνορά της με την Ελλάδα στον Έβρο στη Συρία.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για μεταφορά τουρκικών στρατευμάτων και τεθωρακισμένων  από τα σύνορα με την Ελλάδα στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας – μία «ανάσα» από το Ιντλίμπ της Συρίας – κάνουν λόγο πληροφορίες που προέρχονται από τουρκικά δημοσιεύματα.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Hurriyet» αναφέρει ότι δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, από διάφορες περιοχές της Τουρκίας, έχουν συρρεύσει στην επαρχία Χατάι, κοντά στα συρο-τουρκικά σύνορα.

Τα συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία μεταφέρουν πολλαπλές στρατιωτικές μονάδες, αναμένεται να ενισχύσουν τα τουρκικά παρατηρητήρια στην περιοχή του Ιντλίμπ.

Ειδικότερα, πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερα οβιδοβόλα τα οποία μεταφέρθηκαν από την Αδριανούπολη στην επαρχία Χατάι, ενισχύοντας περαιτέρω τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εκεί.

Κλιμακώνονται οι εντάσεις στην Ιντλίμπ

Η ένταση στην περιοχή του Ιντλίμπ έχει αναζωπυρωθεί σημαντικά, με την Άγκυρα να στέλνει επιπλέον στρατεύματα, υπό τον φόβο μίας ευρύτερης σύγκρουσης.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ, είχε ανακοινώσει την πρόθεση της Άγκυρας να ενισχύσει την τουρκική παρουσία στο Ιντλίμπ, με στόχο την επίτευξη της κατάπαυσης πυρός:

«Στέλνουμε επιπλέον στρατεύματα προκειμένου να καταστεί δυνατή μια μόνιμη κατάπαυση πυρός, θα ελέγξουμε το μέτωπο», διεμήνυσε χθες ο Ακάρ μετά τη συνάντηση των υπουργών Αμύνης στις Βρυξέλλες.

«Οι δυνάμεις θα χρησιμοποιηθούν ενάντια σε όσους δεν συμμορφώνονται με την κατάπαυση πυρός, συμπεριλαμβανομένων των τζιχαντιστών, και θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα», πρόσθεσε.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.