ΚοινωνίαΠολιτική

Αφέθηκε ελεύθερος ο «Μάξιμος Σαράφης» – Θα καταθέσει στην Προανακριτική μόνο με ηλεκτρονικά μέσα προστασίας!

Ανακοίνωση για τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη» εξέδωσε λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Παρασκευής (22/2) η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Όπως αναφέρεται ο «Μάξιμος Σαράφης» εμφανίστηκε αυθορμήτως στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων κι έτσι άρθηκε η ισχύς του εντάλματος βίαιης προσαγωγής του που είχε εκδοθεί από τις 18-2-2020 υπό την προϋπόθεση ότι θα εμφανιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 24/2, στις 4.00 το απόγευμα για να καταθέσει στην Προανακριτική.

Κατόπιν αυτών ο «Μάξιμος Σαράφης» αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Αλήθεια, τι συνέβη και χρειάστηκε να μείνει τόσες ώρες; Προφανώς υπήρξε διαπραγμάτευση μέχρι να αφεθεί…

Η απάντηση άλλωστε του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σχετικά με τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ήταν σαφής.

Να θυμίσουμε ότι με επιστολή του προς την Υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ. η οποία με τη σειρά της παρουσίασε στην Προανακριτική Επιτροπή, ο επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς ξεκαθάρισε ότι «οι προστατευόμενοι μάρτυρες σε κάθε στάδιο της έρευνας μπορούν να εξετάζονται μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικών ή οπτικοακουστικών μέσων, προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι της προστασίας τους».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, ο «Μάξιμος Σαράφης» την Δευτέρα 24/2 θα καταθέσει με τη χρήση ηλεκτρονικών μέτρων προστασίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Σήμερα (21-02-2020) και ώρα 18:45 ο προστατευόμενος μάρτυρας με πλασματική ονομασία «Μάξιμος ΣΑΡΑΦΗΣ» προσήλθε αυθορμήτως στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσής μας, προκειμένου να εξετασθεί από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Από την επιτροπή κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι όροι για τους οποίους εκδόθηκε το από 18-02-2020 ένταλμα βίαιης προσαγωγής και άρθηκε η ισχύς αυτού, υπό την προϋπόθεση της εμφάνισής του την 24-02-2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, προκειμένου να εξετασθεί.

Κατόπιν αυτού συντάχθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εκθέσεις και ο μάρτυρας αποχώρησε».

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen + 8 =