Μάξιμος Σαράφης: Όλα όσα συνέβησαν στην ΓΑΔΑ λεπτό προς λεπτό! - Το ρομπότ, το κινητό, η μυστική διαδρομή, η Χρυσή Αυγή... | piperata.gr Skip to main content

Μάξιμος Σαράφης: Όλα όσα συνέβησαν στην ΓΑΔΑ λεπτό προς λεπτό! - Το ρομπότ, το κινητό, η μυστική διαδρομή, η Χρυσή Αυγή...

«Μάξιμος Σαράφης» με φωνή… ρομπότ! Έτσι μεταφερόταν ο ήχος στην αίθουσα των μελών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο NOVARTIS. Ήχος ουδέτερος, μηχανικός, που δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτό ούτε το φύλλο, αν πρόκειται δηλαδή για άνδρα ή γυναίκα.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας είχε την δυνατότητα να έχει μπροστά του έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση, όπως και το κινητό του τηλέφωνο, η χρήση του οποίου θα αφορούσε και πάλι αποθηκευμένα δεδομένα της. Η χρήση του όμως θα γινόταν με την εποπτεία και επιτήρηση του χειριστή του προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα καταγραφής των ερωτήσεων και απαντήσεων που δεχόταν ή ακόμη και της ανοικτής ακρόασης με υποβολέα.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» πέρασε το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής... υπόγεια από την πλαϊνή είσοδο του κτιρίου στις 15:45, χθες το μεσημέρι.

Ήρθε σε επαφή μόνο με τον διοικητή του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων και τους δύο «χειριστές» του.

Μέσα από μία… μυστική διαδρομή, έφθασε χωρίς να έρθει σε επαφή με κανέναν άλλο αστυνομικό, στην αίθουσα καταθέσεων της αρμόδιας υπηρεσίας στον 8ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου της Λ. Αλεξάνδρας, η οποία ανοίγει με την χρήση κωδικού που τοποθετείται στο πληκτρολόγιο έξω από αυτή. Μετά από ένα τεστ ήχου και εικόνας παρότι αυτή η πιθανότητα είχε αποκλειστεί από τον προστατευόμενο μάρτυρα, ξεκίνησε η διαδικασία. Τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής βρίσκονταν σε άλλο όροφο του κτιρίου, όπου μεταφερόταν η αλλοιωμένη φωνή του προστατευόμενου μάρτυρα, μέσω μικροφώνου και ηχείων, ενώ είχαν την δυνατότητα χρήσης ακουστικών.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», ενώ αναμενόταν να προσέλθει στις 20:30 χθες βράδυ, εξαιτίας της χρονοβόρας κατάθεσης του «Μάξιμου Σαράφη», βρισκόταν σε… αναμονή κλήσης της.

Η κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και ενώ θα συνεχιζόταν η διαδικασία με την κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση», μέλος της προανακριτικής επιτροπής επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου, με αποτέλεσμα την διακοπή. Η κατάθεση του 2ου προστατευόμενου μάρτυρα θα δοθεί στις 13:00 σήμερα το μεσημέρι.

Να σημειωθεί πως με τον ίδιο τρόπο είχαν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής αλλά και η «Λίτσα» στην μεγάλη υπόθεση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών για πρωταγωνιστικά μέλη της Greek Mafia.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.