Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την «εισβολή» των ΜΑΤ σε Χίο και Μυτιλήνη | piperata.gr Skip to main content

 Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την «εισβολή» των ΜΑΤ σε Χίο και Μυτιλήνη

Για «ωμή βία» κατά των Ελλήνων, για «απόβαση στα νησιά», «πολεμική επιχείρηση» και «κόλαση» που ζουν οι πολίτες, έκανε λόγο η αντιπολίτευση καταδικάζοντας σε υψηλούς τόνους τις αποτρόπαιες εικόνες που εκτυλίσσονται από το πρωί σε Χίο και Μυτιλήνη.

Γράφει ο Σωκράτης Λαδόπουλος

Ξεκινώντας την συνεδρίαση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το λόγο ζήτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος υποστήριξε ότι «αυτό που συμβαίνει στην Μυτιλήνη είναι η απόδειξη της διαχειριστικής αποτυχίας της κυβέρνησης που οφείλεται σε ιδεοληπτικές εμμονές και απόλυτη ανικανότητα».

«Υπεύθυνος ο Μητσοτάκης»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως η αποτυχία ανήκει ολοκληρωτικά στον Πρωθυπουργό θυμίζοντας παλαιότερη δήλωσή του για την αποσυμφόρηση των νησιών που σήμερα μετέτρεψε σε «αποτροπή» των μεταναστών ακολουθώντας την «ακροδεξιά λογική Βορίδη και Σαμαρά».

«Πως αντιμετωπίζετε την κατάσταση;» ρώτησε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα.  «Με κλειστά κέντρα;» συνέχισε. Και ανεβάζοντας τους τόνους είπε: «Κι όταν αντιδρούν οι κάτοικοι επιτάσσετε την περιουσία τους; Και στέλνετε τα ΜΑΤ και δέρνετε τον κόσμο; Αυτή είναι η απάντησή σας; Και βάζετε τον Πέτσα να λέει ότι επειδή έχουμε επικίνδυνους ιούς φτιάχνουμε τα κλειστά κέντρα γιατί κινδυνεύει η δημόσια υγεία; Που είναι το επιτελικό κράτος σας;»

Ο κ. Τσακαλώτος κατέληξε στην παρέμβασή του προκαλώντας την κυβέρνηση να δείξει αν διακατέχεται από ανθρωπισμό:

«Μέχρι να φτιάξετε το επιτελικό σας κράτος μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη και έχετε ανθρωπισμό;» είπε με νόημα.

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση

Για «ωμή βία» από τα ΜΑΤ έκανε λόγο ο Κλέων Γρηγοριάδης από το ΜέΡΑ25 και τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ότι «αυτό το κάνετε σε δικούς σας ψηφοφόρους κι αν συνεχίσετε να τους δέρνετε θα γίνουν δικοί μας ψηφοφόροι…»

Για μια κατάσταση τρέλας έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση που επικεντρώθηκε σε μια σύγκριση της αντιμετώπισης των Ελλήνων σε σχέση με τους μετανάστες: «Ζούμε, σε έναν κόσμο όπου η κυβέρνηση δίνει επιδόματα στους λαθρομετανάστες και ξύλο στους Έλληνες. Αυτό ζούμε, και τι εικόνα είναι αυτή;»

Να αποσυρθούν άμεσα τα ΜΑΤ ζήτησε ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ κάνοντας λόγο για πολεμική επιχείρηση: «αντί να στείλει η κυβέρνηση καράβια για να απεγκλωβίσει τους  πρόσφυγες και να τους μεταφέρει εκτός νησιών κάνει απόβαση που θυμίζει πολεμική επιχείρηση. Εγκλωβίζετε τον λαό των νησιών με επιχειρήσεις που θυμίζουν κατοχή, κόλαση. Τόνοι χημικών ξυλοδαρμοί, απαράδεκτη κατάσταση..»

Για την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων μπροστά στον κίνδυνο του εθνικισμού έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος από το Κίνημα Αλλαγής που πάντως φάνηκε αρκετά διαλλακτικός με την κυβερνητική πολιτική κάνοντας μάλιστα και κριτική στην κυβέρνηση ότι διστάζει να υπερασπιστεί την πολιτική της έναντι της αντιπολίτευσης: «πέρα από λάθη που έκανε η κυβέρνηση και παραδέχτηκε αποδεικνύει ότι δεν έχει τόλμη να υποστηρίξει τα μέτρα της, δείχνει αμήχανη. (…) Όχι μόνο πιάστηκαν ανέτοιμοι αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει που το πάνε και είναι και δειλοί απέναντι στην αντιπολίτευση».

Τι απαντά η κυβέρνηση

Η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε από τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο, Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα: «Ανοίγετε ένα θέμα που πυροδοτεί τον λαϊκισμό, είχε δίκιο ο Ανδρέας Λοβέρδος, το ανέχεστε το προκαλείτε, προκαλείτε τις ακραίες φωνές και δεν σκέφτεστε τι προκαλείτε και τι έρχεται στο μέλλον»

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV