Κοινωνία

Συνέδριο ΓΣΕΕ: Μπλόκο από το ΠΑΜΕ, ισχυρά ΜΑΤ στη περιοχή και απαγόρευση σε δημοσιογράφους

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ, που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί.

Υπό κλοιό ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλώσεων από μέλη του ΠΑΜΕ είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 11 το πρωί στο Καβούρι το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ το οποίο ματαιώθηκε δυο φορές εξαιτίας των συνδικαλιστικού «εμφυλίου».

Έξω από το ξενοδοχείο όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο έχουν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ που έφτασαν με πούλμαν και κάνουν λόγο για συνέδριο παρωδία «ψεκάστε- σκουπίστε –τελειώσατε» με εισαγγελείς και ΜΑΤ.

Με μάσκες μαϊμούδων διαμαρτύρονται μέλη του ΠΑΜΕ

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μέλη του ΠΑΜΕ κρατούν πανό που αναγράφουν «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών» και «Έξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα» ενώ ορισμένοι εξ αυτών φορούν και μάσκες με μαϊμούδες.


Κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει το ξενοδοχείο, με τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να το καταγγέλλουν, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα όπως «Γεια σου Παναγόπουλε, εργατοπατέρα, οι εργάτες θα βρίσκονται στο δρόμο κάθε μέρα», «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών», «Να ποια είναι η δημοκρατία, φέραν εργοδότες μες στα σωματεία», «Στων εργατών τις πλάτες στήνουνε καριέρες, να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες»

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να μην εισέρχονται στο κτίριο άτομα που δεν έχουν ταυτότητα συνέδρου. Εντός της αίθουσας υπάρχει και αστυνομία ενώ στο χώρο υπάρχει και περιφρούρηση από συνδικαλιστές.

Τον τελευταίο μήνα έχει ενταθεί ο πόλεμος μεταξύ του ΠΑΜΕ και της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας ενώ ρήξη έχει επέλθει και στις σχέσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Μετά τους επίσημους χαιρετισμούς , σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ η οποία από πέρυσι τελεί υπό προσωρινή διοίκηση με απόφαση δικαστηρίου.

Πάντως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έχει δηλώσει ότι μετά την αλλαγή θα αποχωρήσει με εσωτερικές διαδικασίες, τονίζοντας ότι τα 13 χρόνια της θητείας του συνέπεσαν με τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων κατά τη διάρκεια των οποίων το ΔΝΤ είχε στόχο να διαλύσει τα συνδικάτα.
Δείτε επίσης

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × one =