Κοινωνία

Γιαννιτσά: Μαθητές κάνουν κατάληψη για να μπουν σε καραντίνα οι συμμαθητές τους που πήγαν Ιταλία!

Μία ιδιαίτερη αιτία για κατάληψη βρήκαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Γιαννιτσών. Οι μαθητές έβαλαν λουκέτο στο σχολείο με αίτημα να μην επιστρέψουν στο σχολείο οι συμμαθητές τους που πήγαν Ιταλία, λόγω φόβου για τον κορωνοϊό.

Ένα μάθημα δίδαξε το 1ο Λύκειο Γιαννιτσών. Οι μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης του λυκείου έκαναν τη Τετάρτη 26/2 κατάληψη, όχι για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες ή έστω ένα πιο ορθολογικό σχήμα για τις τυρόπιτες του κυλικείου, αλλά για να μην επιστρέψουν στο σχολείο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι έχουν πάει πολυήμερη εκδρομή στην Ιταλία.

Ναι, καλά καταλάβατε: Οι μαθητές φοβούνται ότι οι συμμαθητές τους θα τους κολλήσουν κορωνοϊό.

Δυστυχώς, οι αρχές δεν φάνηκε να αντιδρούν θετικά στην πρωτοβουλία των μαθητών να προστατέψουν τον εαυτό τους. Πληροφορίες της εφημερίδας «Μακεδονία» αναφέρουν ότι σήμερα το σχολείο θα δεχτεί επίσκεψη γιατρού, ο οποίος θα αποπροσανατολίσει τους μαθητές από τον ιερό σκοπό της απέλασης των συμμαθητών τους. Η δε διεύθυνση του σχολείου προσπάθησε να προκαταβάλλει το κλίμα κάνοντας την εκτίμηση ότι η κατάληψη θα έληγε σήμερα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τους μαθητές από τα Ιωάννινα, ένα σημαντικό κομμάτι της Ελλάδας δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 + 3 =