Κοινωνία

Ο κορωνοϊός φέρνει “λουκέτο” στο ΜΕΤΡΟ – Οι εργαζόμενοι ζητούν μέτρα προστασίας

Αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις στην κοινωνία μετά την έλευση του κορωναϊού και στη χώρα μας και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ κ. Ρεβύθης, λίγο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Αθήνα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του και μιλά για ανύπαρκτα μέτρα προστασίας εργαζομένων και επιβατών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων όσοι εργάζονται στο Μετρό παραμένουν απροστάτευτοι απέναντι σε ενδεχόμενη έξαρση της μετάδοσης του ιού στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ο κ. Ρεβύθης διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ έως την Δευτέρα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο λουκέτου. «Ζητούμε αντισηπτικά και μάσκες για τους εργαζόμενους, δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας για εργαζόμενους αλλά και για επισκέπτες» σημείωσε ο κ. Ρεβύθης παραθέτοντας τα εύλογα αιτήματα των εργαζομένων που έρχονται καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες επιβάτες.

Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ προειδοποιούν ότι «τις επόμενες ημέρες και σε περίπτωση που οι ηγεσίες των αρμόδιων φορέων δεν πράξουν τα δέοντα, οι εργαζόμενοι θα είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε σε απαραίτητες δράσεις μέσω σωματείου, προκειμένου οι αρμόδιοι να ακούσουν επιτέλους τις φωνές της λογικής και να δουν το πρόβλημα με σοβαρότητα».

Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις μετακινήσεις

Να σημειωθεί ότι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού περιλαμβάνεται και ο περιορισμός της κυκλοφορίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπως και ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου «έχουμε διαχρονικά ως πρώτο μας μέλημα την υγιεινή και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των συναδέλφων που κυκλοφορούν κι εργάζονται στις εγκαταστάσεις του αστικού σιδηροδρομικού δικτύου». Υπογραμμίζοντας ότι παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις αναφορές ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφορικά με την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, μας γεννάτε αυτομάτως μια εύλογη ανησυχία.

Όπως αναφέρουν «στον φορέα που εργαζόμαστε μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα υλικά για την προφύλαξη της υγείας μας, αλλά ούτε μας έχουν έρθει σαφείς οδηγίες και διαδικασίες για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων».

Για τους παραπάνω λόγους και με μοναδικό σκοπό, να προφυλάξουν την δημόσια υγεία, καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών αλλά και τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ, να πράξουν τα δέοντα και να λάβουν ότι απαραίτητα μέτρα χρειαστεί εγκαίρως.

Πηγή: Dikaiologitika News

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen + 10 =