Πολιτική

Τσίπρας στη Βουλή: «Ο Μητσοτάκης ευθύνεται για την εικόνα του εμφύλιου διχασμού στα νησιά»

Στην Ολομέλεια της Βουλή πραγματοποίησε ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας με κεντρικό θέμα τα τελευταία επεισόδια που σημειώθηκαν στα νησιά για το μεταναστευτικό.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η έννοια της ασφάλειας με την ευρύτερη έννοια καθίσταται ιδιαίτερης σημασίας σήμερα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παράγει περισσότερη ανασφάλεια και φόβο από ό,τι μπορεί ο μέσος Έλληνας να καταναλώσει».Αναρωτήθηκε, επίσης, αν ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει την ευθιξία να αναλάβει την ευθύνη για όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες και να παραιτηθεί. «Αν δεν το κάνει θα επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει την απόλυτη ευθύνη. Με την αλαζονεία, την ανικανότητα και την ανευθυνότητά του έχει προκαλέσει εθνικό διχασμό. Μετατρέπει τα νησιά σε εικόνα εμφύλιας σύρραξης ενώ θα έπρεπε να υπάρχει εθνική ομοψυχία απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Οδηγείτε τα νησιά στο χάος. Αυτό είναι εθνικά επικίνδυνο».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να πάρει πίσω η κυβέρνηση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις επιτάξεις στα νησιά. «Αν το κάνει ο Πρωθυπουργός, εμείς θα κάτσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε τη συγκρότηση ενός ενιαίου σχεδίου αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης»

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 − 1 =