Είδηση-«βόμβα»: Οι τράπεζες συζητάνε και με Ιβάν για την εξαγορά της NOVA - «Πάγωσαν» οι συζητήσεις με Μαρινάκη! | piperata.gr Skip to main content

Είδηση-«βόμβα»: Οι τράπεζες συζητάνε και με Ιβάν για την εξαγορά της NOVA - «Πάγωσαν» οι συζητήσεις με Μαρινάκη!

Κι ενώ είχε προεξοφληθεί ότι η εταιρία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη θα εξαγόραζε την Forthnet, καθώς οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές είχαν προχωρήσει σε τελικό στάδιο, δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» ήρθε ν' ανατρέψει τα δεδομένα.

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στο PIPERATA.GR, οι τράπεζες σκέφτονται πολύ σοβαρά (αν δεν συζητάνε ήδη) να απευθυνθούν και στον άλλο «μεγάλο παίκτη» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και γενικά των επιχειρηματικών δρώμενων της χώρας. Ο λόγος ασφαλώς γίνεται για τον Ιβάν Σαββίδη, που είναι και σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιάννη Αλαφούζο για τη δημιουργία Liga TV.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PIPERATA.GR θα προταθεί στον Ιβάν Σαββίδη η NOVA να αποτελέσει το Liga TV, εξαγοράζοντας την FORTHNET με τους ίδιους όρους ακριβώς που είχε συμφωνηθεί για να την αγοράσει η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Φυσικά, ουδείς μπορεί να προβλέψει τη στάση του κ. Σαββίδη και της οικογένειάς του σε αυτή την πρόταση επένδυσης, όπως και το αν θα θελήσει να γίνει συμπαίκτης στο εν λόγω εγχείρημα με τους Μελισσανίδη και Αλαφούζο. 

Κι όλα αυτά την ώρα που το ρεπορτάζ της αγοράς λέει ότι οι πιθανότητες εξαγοράς της NOVA από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ελαχιστοποιούνται, ενώ το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει βγει «λευκός καπνός» είναι ενδεικτικό της τροπής που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.

Μάλιστα, αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Καθημερινής υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, η Alter Ego παρουσιάζει τάσεις αναχωρητισμού, καθώς διαπιστώθηκε πως η δαπάνη για την ομαλή λειτουργία της Forthnet είναι αρκετά μεγάλη και το project μόνο με τα παιχνίδια του Ολυμπιακού (από τους μεγάλους στην Ελλάδα) δεν πρόκειται να βγει, ειδικά που τώρα ο Μαρινάκης πιθανότατα θα θελήσει να ενισχύσει το Mega με τη μετάδοση αγώνων των «ερυθρολεύκων».

Να σημειωθεί ότι, πέραν των 41 εκατομμυρίων ευρώ, που θα πάρουν οι πιστώτριες τράπεζες, απαιτούνται επιπλέον 50-60 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξυγιανθεί η εταιρεία, ποσό που το αφεντικό της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν φέρεται τελικά διατεθειμένο να δαπανήσει.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, παρότι ήδη το «κούρεμα» είναι μυθικό... ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να ζητά ακόμη καλύτερους όρους και δεν προχωράει στην εξαγορά. Για την ακρίβεια την έχει πλέον «παγώσει».

Κι ένας από τους βασικούς λόγους της διστακτικότητας Μαρινάκη για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του deal με τη NOVA φέρεται να είναι οι προχωρημένες σκέψεις ΠΑΟΚ, ΑΕΚ αλλά και Παναθηναϊκού, για να ενωθούν κάτω από μια πλατφόρμα, που μπορεί να τελειώσει την μονοκρατορία της Forthnet στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Όπως έχει αποκαλυφθεί και από τα PIPERATA.GR, εδώ και λίγες ημέρες, στο τραπέζι έχει μπει η ιδέα για τη δημιουργία της Liga TV, στην οποία οι δύο «δικέφαλοι» και το «τριφύλλι» θέλουν να συμπεριλάβουν τουλάχιστον οχτώ ομάδες της Super League στο πακέτο. Μάλιστα, οι 3 «μεγάλοι» είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση του πλάνου για τη Liga TV, ιδίως από την στιγμή που παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο «μεταβίβασης» της NOVA στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού.

Αν λάβουμε υπόψη πως το συμβόλαιο του Παναθηναϊκού με το συνδρομητικό κανάλι λήγει το προσεχές καλοκαίρι, ο δε ΠΑΟΚ... παίζει μπάλα στο PAOK TV, αλλά και η επιθυμία της ΑΕΚ είναι να προσπαθήσει να σπάσει το συμβόλαιό της με τη Forthnet (το τρέχον ισχύει για ακόμα έναν χρόνο), αν αυτή καταλήξει στην Alter Ego, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως η NOVA δεν θα μπορέσει να «σταθεί» στην αγορά.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.