Κορωνοϊός - Τραγέλαφος με το Παιδείας στη Γλυφάδα: Έκλεισαν το 3ο Λύκειο και άφησαν ανοιχτό το 3ο Γυμνάσιο που... έχει κοινό προαύλιο και ίδιους καθηγητές! | piperata.gr Skip to main content

Κορωνοϊός - Τραγέλαφος με το Παιδείας στη Γλυφάδα: Έκλεισαν το 3ο Λύκειο και άφησαν ανοιχτό το 3ο Γυμνάσιο που... έχει κοινό προαύλιο και ίδιους καθηγητές!

Αυτά δεν μπορούν να υπάρχουν... Κι όμως, γίνονται στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία έναντι του κορωναϊού, αποφάσισε το 3ο Λύκειο Γλυφάδας να κλείσει για προληπτικούς λόγους από (σήμερα) 10 Μαρτίου μέχρι και τις 23 Μαρτίου, όμως, την ίδια ώρα, το 3ο Γυμνάσιο, το οποίο έχει κοινό προαύλιο και αρκετούς ίδιους καθηγητές... παρέμεινε ανοιχτό!

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

«Στην επικοινωνία μας με το Υπουργείο Παιδείας εκφράσαμε τη διαφωνία μας για την διαχείριση που γίνεται, καθώς κλείνει το 3ο Λύκειο, αλλά παραμένει ανοιχτό το 3ο Γυμνάσιο, το οποίο έχει κοινό προαύλιο και τους ίδιους καθηγητές σε κάποια μαθήματα!», τονίζει ο «γαλάζιος» δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Όπως εξηγήσαμε, δεν είμαστε ειδικοί, αλλά βασιζόμαστε σε απλές παραδοχές της κοινής λογικής. Όταν η κοινή λογική θίγεται, είναι εύλογο οι πολίτες να διαμαρτύρονται και να αντιδρούν, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην πόλη μας. Επαναλαμβάνω εκ νέου ότι το ποια σχολεία κλείνουν και με ποια κριτήρια δεν το αποφασίζει ο Δήμος Γλυφάδας (ή ο εκάστοτε Δήμος) αλλά το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ειδική επιτροπή.
Με όλο το σεβασμό στους επιστήμονες και στους τεχνοκράτες, εκτιμούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να εμπλέκεται πιο ενεργά στις αποφάσεις αυτές, για να αποφεύγονται ατυχείς, τουλάχιστο,ν αποφάσεις, όπως αυτή με το 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Γλυφάδας», κατέληξε ο δήμαρχος Γλυφάδας.

Και να πει κανείς ότι τα τραγελαφικά σταματούν εκεί...

Είχε προηγηθεί το πρωί της ίδιας ημέρας (Τρίτη 10/3), ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γ. Μαρκόπουλος,  ο οποίος έκανε μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 έκκληση να κλείσουν όλα τα σχολεία του δήμου του, μετά το μαθητή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, εντός των ορίων του δήμου του.

Μάλιστα, ο δήμαρχος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη αναφέρθηκε στα παρατράγουδα του υπουργείου Παιδείας (και) στην περιοχή του. Όπως είπε «το 1ο Λύκειο Γαλατσίου είναι κλειστό, ενώ το 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, με το οποίο συστεγάζονται (έχουν κοινό προαύλιο) είναι ανοιχτό! Κάτι που... δεν έχει απολύτως καμία λογική»!

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα PIPERATA.GR με νέο αποκλειστικό δημοσίευμα έφεραν στο φως ότι η καθηγήτρια Γαλλικών που είχαν αποκαλύψει πως συνέχιζε να διδάσκει σε 4 σχολεία του δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, ενώ είχε ταξιδέψει στην βόρεια Ιταλία, κατόπιν άδειας που της έδωσαν η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και ο ΕΟΔΥ, τελικά διαγνώσθηκε με κορωνοϊό, καθώς υποβλήθηκε σε εξέταση... όταν το θέμα πήρε δημοσιότητα!  Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ!

Αμέσως μετά και από αυτές τις αποκαλύψεις, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε εντολή να ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια ότι κλείνουν τελικά όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα!Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV