Επιφυλακή και ετοιμότητα για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία σε Μαξίμου - Πεντάγωνο και Κουμουνδούρου! | piperata.gr Skip to main content

Επιφυλακή και ετοιμότητα για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία σε Μαξίμου - Πεντάγωνο και Κουμουνδούρου!

Η ιδιαίτερη κινητοποίηση των τουρκικών δυνάμεων και η κατακόρυφη αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας βρίσκονται στο επίκεντρο των συσκέψεων, τόσο στο Πεντάγωνο, όσο και στα επιτελεία κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης

Η ανάρτηση του τέως πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, περί αποφασιστικότητας και ενότητας των Ελλήνων, είναι ενδεικτικές του κλίματος, καθώς θέλησαν -ίσως και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση- να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό. Πόσω μάλλον προς την Τουρκία. Ενδεικτική είναι και η πρόσκληση στο ΥΠΕΞ του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις ανεκδιήγητες (πολεμικές) ενέργειας της Τουρκίας σε Έβρο και Αιγαίο με αποκορύφωση τον πρόσφατο εμβολισμό ελληνικού σκάφους στην Κω από τουρκική ακταιωρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, η αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα δεν  αποκλείει θερμό επεισόδιο, ενώ, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, ο πρώην υπουργός και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εν αποστρατεία ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, σε τυχαία κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στο αεροδρόμιο, εξέφρασε ανοιχτά (αν και πάντα εγκρατής) την ανησυχία του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Securitynews.gr και του Γιάννη Νάκου, ο οποίος βρίσκεται σε δημοσιογραφική αποστολή στον Έβρο, έχουν ήδη τεθεί σενάρια αντιμετώπισης θερμού επεισοδίου με την Τουρκία στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Πηγές από το Πεντάγωνο υποστηρίζουν υπό το καθεστώς ανωνυμίας ότι «υπάρχει πολεμική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για οτιδήποτε και εάν συμβεί», ενώ υπάρχουν διεξοδικά σενάρια αντιμετώπισης εχθρικής απειλής, τα οποία προϋποθέτουν στενή συνεργασία όλων των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων.

Αξίζει να τονίσουμε ότι εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας,πηγές από το ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι: «Όλες οι μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, αλλά και των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται σε άμεση επιφυλακή και ετοιμότητα».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV